Добри хора помагат на българи в нужда - наред е семейство с 5 деца от Кнежа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6537443 www.24chasa.bg
Семейството от Кнежа, чиято къща е изгоряла.

Добри хора се събират от известно време в група във фейсбук, озаглавена "Приятели, помагайте". Целта им е да намират реални случаи с наши сънародници, оказали се в беда. И да им помогнат - не е задължително да е с пари. Най-често с внимание, с ненужни другиго вещи и с личен труд - независимо на кое кътче от картата на България ги отведе сърцето им.

След няколко осъществени "мисии" за помощ на хора в нужда, приятелите от фейсбук групата са се захванали с нова задача. "Обръщаме се към вас, за да помогнем на семейство с пет малки деца от гр. Кнежа, които са на улицата, след като къщата им е изгоряло почти изцяло", обръща се администраторът на групата Лео Кадели към приятелите от цяла България. "Доста неща сме осигурили на хората, но ни липсват още доброволци и материали,за да им ремонтираме къщата", продължава той.

"Ние не търсим пари, а стари вещи, за да им направим един стар-нов дом, за да не са на улицата, защото зима идва. Децата ги заведох до болницата, защото са и болни. Взех им лекарства, храна и дрехи. но положението е много зле", продължава Лео Кадели. 

Инициаторът на групата за помощ на нуждаещи се българи всъщност не е българин, но живее от години у нас. А нарастващите му приятели за добрини не крият впечатлението си от българина по душа Лео.

А ето как той обяснява защо е стартирал с идеята "Приятели, помагайте": "Нека всички заедно успеем да накараме някое дете, баба или дядо поне за миг да се усмихне. Просто аз направих моята крачка за по-добър свят, за повече усмивки. Прави го и ти."

Общността от добри хора си комуникира в групата. Събира нужни продукти и вещи за хора в нужда, след което се събират и групи от доброволци, които ходят по места. Те даряват от името на помагащи българи, живеещи у нас и по света, но и подаряват личното си време и внимание на нуждаещите се. 

А след всяка следваща успешна "мисия" се получават все повече сигнали за нуждаещи се, но и се намират все повече приятели на доброто, готови да помагат. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Куршум от предишен атентат са извадили медици от тялото на несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите след престрелката между хората му и групата на Божидар Кузманов - Божо Кравата в Слънчака! Това разказаха вчера пред съда доктори, помогнали за спасяването на Очите, научи "България Днес". Лекарите се явиха да свидетелстват по делото срещу

Манчо Ковачев осветли проблем с простатата. Ходя до тоалетна по 50-60 пъти на ден, оплака се изпеченият врачански мошеник За памперс се разплака в съда изпеченият врачански измамник Манчо Ковачев. Гангстерът разигра истински шоу спектакъл пред спецмагистратите, които решаваха дали да го пуснат от ареста заради проблемите му с простатата,

На доста необичайна случка станаха свидетели тази сутрин шофьори в столичния КАТ. Автомобил от опашката за смяна на талони изтърбуши вратата на един от каналите за технически преглед и почти падна в него. Не е ясно дали причина за инцидента е нетърпението на водачът да смени скъпоценните табели или техническа неизправност във возилото е довела за