Добри хора помагат на българи в нужда - наред е семейство с 5 деца от Кнежа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6537443 www.24chasa.bg
Семейството от Кнежа, чиято къща е изгоряла.

Добри хора се събират от известно време в група във фейсбук, озаглавена "Приятели, помагайте". Целта им е да намират реални случаи с наши сънародници, оказали се в беда. И да им помогнат - не е задължително да е с пари. Най-често с внимание, с ненужни другиго вещи и с личен труд - независимо на кое кътче от картата на България ги отведе сърцето им.

След няколко осъществени "мисии" за помощ на хора в нужда, приятелите от фейсбук групата са се захванали с нова задача. "Обръщаме се към вас, за да помогнем на семейство с пет малки деца от гр. Кнежа, които са на улицата, след като къщата им е изгоряло почти изцяло", обръща се администраторът на групата Лео Кадели към приятелите от цяла България. "Доста неща сме осигурили на хората, но ни липсват още доброволци и материали,за да им ремонтираме къщата", продължава той.

"Ние не търсим пари, а стари вещи, за да им направим един стар-нов дом, за да не са на улицата, защото зима идва. Децата ги заведох до болницата, защото са и болни. Взех им лекарства, храна и дрехи. но положението е много зле", продължава Лео Кадели. 

Инициаторът на групата за помощ на нуждаещи се българи всъщност не е българин, но живее от години у нас. А нарастващите му приятели за добрини не крият впечатлението си от българина по душа Лео.

А ето как той обяснява защо е стартирал с идеята "Приятели, помагайте": "Нека всички заедно успеем да накараме някое дете, баба или дядо поне за миг да се усмихне. Просто аз направих моята крачка за по-добър свят, за повече усмивки. Прави го и ти."

Общността от добри хора си комуникира в групата. Събира нужни продукти и вещи за хора в нужда, след което се събират и групи от доброволци, които ходят по места. Те даряват от името на помагащи българи, живеещи у нас и по света, но и подаряват личното си време и внимание на нуждаещите се. 

А след всяка следваща успешна "мисия" се получават все повече сигнали за нуждаещи се, но и се намират все повече приятели на доброто, готови да помагат. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рекордната покупка на "Кардиф" Емилиано Сала струва 15,5 милиона паунда Шокираща новина потресе футболния свят. Ново попълнение във Висшата лига на Англия изчезна във въздуха, като най-вероятно самолетът му се е разбил. Става въпрос за аржентинския нападател Емилиано Сала, който бе рекордната покупка на "Кардиф".

Антон Станоев - Средната Бирма, обвинен за аферата "Бирмите" за производство и разпространение на цигари менте, вече е на свобода срещу 10 бона гаранция, научи "България Днес". Преди броени дни 2-ри въззивен състав на апелативния спецсъд реши да пусне от ареста Средната Бирма, съобщиха от съда. След акцията срещу нелегалните цигарени фабрики в

Грип тръшна естрадния певец Васко Кеца. Това е най-логичната причина импресариото му Ивайло Манолов да обикаля като луд аптеките в София, видяха топпапараците на "България Днес". Ивайло използва почивните дни, не за да отмаря, а за да отметне някои неотложни домакински задачи. След като обиколи всички магазини и напазарува,