Преизбраха проф. Румен Ралчев за шеф на тамплиерите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6545181 www.24chasa.bg
Проф. Румен Ралчев СНИМКА: Архив

Проф. Румен Ралчев отново оглави Ордена на тамплиерите у нас. Той бе преизбран от Великия съвет по време на 25-ия конвент. За негов заместник е избран Данчо Джиков, а за велик канцлер - Витан Иванов, разказа за “24 часа” велик приор Ралчев. По време на церемонията са назначени и 11-те велики офицери, избрани от проф. Ралчев, и са приети 27 нови рицари и дами.

“За първи път промотирахме нашия плакет, свързан с 900-годишнината на Ордена на рицарите тамплиери, която ще се чества през 2018 г.”, разказа проф. Ралчев. По думите му тенденцията за развитие на ордена в следващите три години включва увеличаване начислеността, броя на командериите и да се продължи работата в издателската дейност.

На изградената от ордена в центъра на София чешма имаме желание да монтираме наша пластика, дело на наш скулптор, с което да отбележим и кръглата годишнина. Ще бъдат пуснати и медали монети, както и пощенски марки, отбелязващи годишнината, допълни проф. Ралчев.

Церемонията в България уважиха шефовете на тамплиерите от Сърбия, НАТО, както и делегации от Русия, Украйна и Македония.