Цветанов даде на Нинова папката за приватизацията, тя не пое протегната ръка (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6548527 www.24chasa.bg
Шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов връчи на Корнелия Нинова папката с промените в конституцията след прожекцията на филма на Елена Йончева “Граница”. Той подаде ръка, но соцлидерката не я пое и заяви, че отговор ще даде във вторник. СНИМКА: Алексей Димитров

Лидерът на депутатите от ГЕРБ отиде на премиерата на филма на Елена Йончева “Граница”, ще го пуска на Бойко и службите

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов връчи лично на соцлидерката Корнелия Нинова папката с предложението на управляващите за промени в конституцията. С тях ГЕРБ иска отпадане на давността за престъпления, свързани с приватизацията.

Цветанов връчи папката на Нинова след представянето на филма на Елена Йончева за оградата по границата с Турция. Той прекоси целия салон в НДК, за да стигне до лидерката на БСП. Подаде ѝ папката и протегна ръка към Нинова с въпроса дали ще подпише предложението.

Вие искате да опорочите събитието на Елена Йончева, тази тема ще я коментирам утре, не прие подадената ръка Нинова, но взе папката. И попита Цветанов кой ще поеме отговорността за разкритията във филма за границата и ще има ли разследвани.

Премиерата на “Граница” бе в зала 42 на НДК. Сред гостите ѝ бяха основно червени депутати и симпатизанти, Евгения Банева, много журналисти.

Заедно с Цветанов на нея дойде и вицепремиерът Валери Симеонов. 

И двамата си водиха записки по време на филма, разказващ за проблемите около оградата. В него Йончева “залови” група нелегални мигранти, които прескачаха със стълба, и показа откъде преминават те. Журналистката депутат бе интервюирала анонимно и служител на Гранична полиция, който разказа за договорки между негови колеги и каналджиите, които се покровителствали от ръководството на МВР.

След края на прожекцията Йончева обяви, че създава гражданска платформа за сигнали за корупция. До нея на сцената се качи Цветанов и въпреки многобройните освирквания взе микрофона. Той благодари на журналистката за разследването, но напомни, че през 2013-2014 г., по време на кабинета “Орешарски”, системата е била занемарена, а гаранционният срок на изпълнителя на оградата бил изтекъл.

Цветанов обясни, че филмът на Йончева ще бъде гледан от премиера Бойко Борисов и ще се вземат необходимите мерки, защото всеки сигнал трябвало да бъде проверяван. Има достатъчно подобна информация в службите и те работят по разкриването на тези схеми, каза той.

Цветанов бе категоричен, че в службите няма информация за покровителстване от високо ниво на нелегалните канали за трафик на хора.

И България, и Турция работят изключително добре, за да се неутрализират потоците на нелегални мигранти, допълни Цветанов. Като доказателство за намалелия бежански поток той посочи цифри, че през 2015 г. са върнати 90 хиляди мигранти, 45 хиляди са през 2016 г. и не повече от 7000 за тази година.

Докато Цветанов говореше, Валери Симеонов си тръгна, без да вземе думата.

Смелият Бойко Борисов ще поеме ли отговорност за видяното във филма - кой ще подаде оставка, попита пък Корнелия Нинова.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кръв и самоизтезания на фестивала „Урс“ в Индия Деца и възрастни се самобичуват, за да докажат вярата си Очите с нож си вадят сектанти в опит да задоволят заветите на споминал се светец. Мътният и кървав фестивал на мазохистите от ислямското течение суфизъм може да преобърне червата и на хората с най-корава психика.

Елена Велевска е майка на три деца и носи най-сочния бюст в гилдията Многодетна македонка е сочена за новата сексбомба на родния попфолк. Елена Велевска е майка на три деца и мечтае за четвърто. Въпреки многобройните си задължения оправната блондинка демонстрира завидна фигура и е горда притежателка на най-сочните гърди в попфолка,

Кой е той: Калин Терзийски е роден в София през 1970 г., завършил е Националната природоматематическа гимназия в София, през 1996 г. завършва медицина в Софийския с отличие. През 2010 г. романът му ,,Алкохол“ е награден за най-продавана книга на годината. През 2011 г. е награден в Брюксел с първата за България Европейска награда за литература –