Прокуратурата скочи срещу по-лекото обвинение на Кирил Принца, убил подчинен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6550208 www.24chasa.bg
Кирил Христов в съда. Снимка:Елена Фотева

Районна прокуратура Несебър скочи срещу новото, по-леко обвинение на несебърския ресторантьор Кирил Христов, който на 17 април м.г. застреля почти от упор главния си готвач Никола Колев.

Със сигнал по извънредна процедура, предвидена в НПК, несебърските прокурори са сезирали Бургаската апелативна прокуратура, че не приемат преквалифицирането на обвинението от умишлено убийство в убийство по непредпазливост, научи "24 часа".

За промяната на обвинението срещу Христов, по-известен в Несебър като Кирил Принца, стана ясно в края на август, т.г. Тогава Окръжната прокуратура в Бургас преквалифицира обвинението срещу 60-годишния бизнесмен в убийство по непредпазливост, за което законът предвижда едва 6 г. затвор, при това в най-тежкия случай.

Окръжната прокуратура преценила, че наличните експертизи и доказателства давали достатъчно основания за по-леко обвинение срещу Христов.

Според запознати основна роля за обрата на делото изиграл следствен експеримент, извършен от специалисти от НИКК София, както и нова трасологична експертиза. Експериментът установил, че смъртта на Никола е настъпила при непредпазлива форма на вината.

Готвачът бе убит с един куршум в гърдите в автомобил, паркиран пред ресторанта "Принц Кирил" в Стария Несебър, в който работел. Заведението е собственост на Крили Христов и във фаталния ден той се черпил в ресторанта с готвача си, с когото го свързвало 20-годишно приятелство и със столичен предприемач. Преди инцидента пияният Христов стрелял няколко пъти във въздуха със законен пистолет.

"Станало е, когато Кирил е затварял предната дясна врата на автомобила с лявата си ръка, след като пострадалият Никола Колев вече е бил на задната седалка. При това затваряне Кирил е държал пистолета с лявата си ръка и при съприкосновението на ръката с ръба на колонката, която разделя предна и задна врата, е произведен изстрел през отворения прозорец на задната дясна врата", заяви адв.Благой Потеров, защитник на обвиняемия.

Фрапиращо е, че на съпругата на готвача Стоянка първоначално съобщили, че мъжът й е издъхнал от инфаркт. След кратък оглед на трупа, поставен на маса в градината на ресторанта, личната лекарка на Колев потвърждава тази диагноза и си тръгва. Минути по-късно обаче от тялото започват да се стичат капки кръв и Стоянка разбира, че той е убит.

На следващия ден е задържан Кирил Христов.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кръв и самоизтезания на фестивала „Урс“ в Индия Деца и възрастни се самобичуват, за да докажат вярата си Очите с нож си вадят сектанти в опит да задоволят заветите на споминал се светец. Мътният и кървав фестивал на мазохистите от ислямското течение суфизъм може да преобърне червата и на хората с най-корава психика.

Елена Велевска е майка на три деца и носи най-сочния бюст в гилдията Многодетна македонка е сочена за новата сексбомба на родния попфолк. Елена Велевска е майка на три деца и мечтае за четвърто. Въпреки многобройните си задължения оправната блондинка демонстрира завидна фигура и е горда притежателка на най-сочните гърди в попфолка,

Кой е той: Калин Терзийски е роден в София през 1970 г., завършил е Националната природоматематическа гимназия в София, през 1996 г. завършва медицина в Софийския с отличие. През 2010 г. романът му ,,Алкохол“ е награден за най-продавана книга на годината. През 2011 г. е награден в Брюксел с първата за България Европейска награда за литература –