55-годишен миньор почина, блъснат от вагонетка в рудник "Ораново"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6550444 www.24chasa.bg
Снимка Архив

55-годишен миньор почина при инцидент в рудник "Ораново" край Симитли.

Трудовата злополука е станала около 17 часа в наклонена галерия на хоризонт 100. Празна вагонетка е премазала миньора, който е от село Осеново.

Колегите му са успели да го извадят жив и с линейка той е транспортиран в частна болница в Благоевград, където малко по-късно е починал.

От инспекцията на труда в Кюстендил са пристигнали специалисти, за да изяснят инцидента.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Най-големият динозавър е живял по българските земи! Това става ясно от находка на учени от Националния природонаучен музей към БАН. Главен асистент Латинка Христова и екипът й се натъкват на непозната досега кост край град Трън. При нейното изследване става ясно, че по земите ни е крачил най-малкият представител на най-големия вид динозаври -

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.