Русия предлага на всички държави общи действия срещу киберикономиката

https://www.24chasa.bg/novini/article/6550550 www.24chasa.bg
Сергей Жигарев

Руската федерация също е за това “Гугъл” и “Амазон” да плащат данъци не само там, където са регистрирани

Русия предлага на всички държави общи действия срещу киберикономиката, която постепенно измества традиционната.

Руската федерация също е “за” това интернет гиганти като “Гугъл” и “Амазон” да плащат данъци не само там, където е седалището им, а и в държавите, в които те реално работят.

Това заяви Сергей Жигарев, председател на Комитета на Държавната дума на Русия по икономическа политика, промишленост, иновационно развитие и предприемачество.

След 5 години прекъсване в парламентарните отношения между България и Руската федерация Жигарев дойде на работно посещение в българския парламент след лична покана от председателя на икономическата комисия Петър Кънев.

Жигарев сподели, че и Русия има демографски проблеми и недостиг на квалифицирани кадри особено за някои сектори.

Той сподели руския законодателен опит с подпомагането на малките и средните предприятия.

За тях има запазена “квота” от 25% от държавните поръчки, каза той.

След срещата двамата съпредседатели на комисията Красимир Велчев и Антон Кутев дадоха работен обяд за гостите, на който бе и руският посланик у нас Анатолий Макаров.

Програмата на гостите продължи с едночасова среща с икономическия министър Емил Караниколов.

Жигарев е запознал Караниколов със законовите гаранции за подкрепа на малките и средните предприятия в Руската федерация.

На свой ред Петър Кънев информира Жигарев за ръста на българската икономика, който доближава 4%, както и с това, че тази година брутният ни вътрешен продукт ще достигне до 100 млрд. лв., а догодина новият ни бюджет залага той да достигне до 105,6 млрд. лв.

Данните на централната банка показват, че Русия е шести по-големина инвеститор у нас. Наскоро данните на НСИ показаха, че Русия е четвъртата по важност страна за българския износ.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Най-големият динозавър е живял по българските земи! Това става ясно от находка на учени от Националния природонаучен музей към БАН. Главен асистент Латинка Христова и екипът й се натъкват на непозната досега кост край град Трън. При нейното изследване става ясно, че по земите ни е крачил най-малкият представител на най-големия вид динозаври -

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.