Русия предлага на всички държави общи действия срещу киберикономиката

https://www.24chasa.bg/novini/article/6550550 www.24chasa.bg
Сергей Жигарев

Руската федерация също е за това “Гугъл” и “Амазон” да плащат данъци не само там, където са регистрирани

Русия предлага на всички държави общи действия срещу киберикономиката, която постепенно измества традиционната.

Руската федерация също е “за” това интернет гиганти като “Гугъл” и “Амазон” да плащат данъци не само там, където е седалището им, а и в държавите, в които те реално работят.

Това заяви Сергей Жигарев, председател на Комитета на Държавната дума на Русия по икономическа политика, промишленост, иновационно развитие и предприемачество.

След 5 години прекъсване в парламентарните отношения между България и Руската федерация Жигарев дойде на работно посещение в българския парламент след лична покана от председателя на икономическата комисия Петър Кънев.

Жигарев сподели, че и Русия има демографски проблеми и недостиг на квалифицирани кадри особено за някои сектори.

Той сподели руския законодателен опит с подпомагането на малките и средните предприятия.

За тях има запазена “квота” от 25% от държавните поръчки, каза той.

След срещата двамата съпредседатели на комисията Красимир Велчев и Антон Кутев дадоха работен обяд за гостите, на който бе и руският посланик у нас Анатолий Макаров.

Програмата на гостите продължи с едночасова среща с икономическия министър Емил Караниколов.

Жигарев е запознал Караниколов със законовите гаранции за подкрепа на малките и средните предприятия в Руската федерация.

На свой ред Петър Кънев информира Жигарев за ръста на българската икономика, който доближава 4%, както и с това, че тази година брутният ни вътрешен продукт ще достигне до 100 млрд. лв., а догодина новият ни бюджет залага той да достигне до 105,6 млрд. лв.

Данните на централната банка показват, че Русия е шести по-големина инвеститор у нас. Наскоро данните на НСИ показаха, че Русия е четвъртата по важност страна за българския износ.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кръв и самоизтезания на фестивала „Урс“ в Индия Деца и възрастни се самобичуват, за да докажат вярата си Очите с нож си вадят сектанти в опит да задоволят заветите на споминал се светец. Мътният и кървав фестивал на мазохистите от ислямското течение суфизъм може да преобърне червата и на хората с най-корава психика.

Елена Велевска е майка на три деца и носи най-сочния бюст в гилдията Многодетна македонка е сочена за новата сексбомба на родния попфолк. Елена Велевска е майка на три деца и мечтае за четвърто. Въпреки многобройните си задължения оправната блондинка демонстрира завидна фигура и е горда притежателка на най-сочните гърди в попфолка,

Кой е той: Калин Терзийски е роден в София през 1970 г., завършил е Националната природоматематическа гимназия в София, през 1996 г. завършва медицина в Софийския с отличие. През 2010 г. романът му ,,Алкохол“ е награден за най-продавана книга на годината. През 2011 г. е награден в Брюксел с първата за България Европейска награда за литература –