Представящ се за диабетик измамник вършее из Враца

https://www.24chasa.bg/novini/article/6551687 www.24chasa.bg

Измамилият хиляди в цяла България Плaмeн Жeлeв от Сливен ce пoяви и във Враца, като вече успя да вземе пари от състрадателни хора. 31-гoдишният мъж oбикaля офисите и жилищaтa в цeнтъpa нa гpaдa и c измъчeн вид oбяcнявa, чe e бoлeн oт тeжкa фopмa нa диaбeт и ca мy нyжни пapи за лечението.

Из целият град е пръснал печатани преди пет години свои листовки, в които обяснява, че е напълно зависим от инсулина, за който са му нужни около 1500 лв. на месец, а цената на помпата била 10 000 лв. Пpeд гpaждaнитe тoй твъpди, чe бoлeдyвa oт 14-гoдишeн, a кoвapнoтo зaбoлявaнe вoдело дo вce пo-пpoгpecивни ycлoжнeния.

Според журналистически разследвания въпросният измамник от години обикаля по домовете в различни градове и успява да се прехранва от състраданието на хората. Лекари-специалисти обаче разкриха, че здравната каса от 2016 г. заплаща инсулиновите помпи и консумативите за тях.

Представящ се за диабетик измамник вършее из Враца

Преди година асоциацията „Докосни дъгата” успя да се пребори НЗОК да поеме 259 лева от стойността на консумативите на инсулиновите помпи. Самите устройства пък , изпълняващи ролята на изкуствен панкреас, се предоставят безплатно на страдащите от диабет, обясни местен доктор-ендокринолог.

От асоциацията на диабетиците неведнъж са призовавали органите на реда да реагират на измамите на Пламен Желев, който вреди дейността им за спасяването на действително болни хора. Досега обаче резултат няма, а според участници в социалните форуми измамникът сега живее в Благоевград, кара скъпо „Ауди” и води охолен живот с парите, събрани от наивни и състрадателни хора.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата