Най-странният открит череп в света е на около 260 000 години

https://www.24chasa.bg/novini/article/6553414 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Археолози, антрополози и специалисти по радиовъглеродния анализ заключиха, че откритият преди близо 40 години в китайската провинция Шанси череп на човекоподобно същество е на не по-малко от 260 000 години, съобщи Лайф, цитиран от БТА.

Находката може да повлияе съществено върху познанията, свързани с произхода на човека.

Данните от анализа и новото изследване противоречат на по-ранните предположения, че черепът е от Хомо еректус. Новите данни позволяват също да се направи изводът, че съвременната теория за появата на човека преди около 200 000 години може да не отговаря на истината.

След като наново анализирали свързани с въпросния череп данни, Синчжъ У от Китайската академия на науките и Шийла Атрея от Тексаския университет Ей енд Ем са на мнение, че историята на еволюцията на човека трябва да се преразгледа.

С помощта на специални компютърни програми учените възнамеряват в близко бъдеще да пресъздадат образа на това същество. За целта специалисти по антропология ще изследват отново с най-големи подробности структурата на черепа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.