Бате Николай намерил дъщеря си обесена

https://www.24chasa.bg/novini/article/6559457 www.24chasa.bg
Николай Николаев - Бате Николай и актрисата Мариана Аламанчева. Двамата изгубиха дъщерите си през няколко месеца по идентичен начин - намериха ги обесени. Актьорите бяха водещи на младини на детското тв предаване “Сладкарница “Захарно петле”. СНИМКА: Румяна Тонeва

Същата трагедия се случи преди месеци и на екранната партньорка на актьора от “Сладкарница “Захарно петле” Мариана Аламанчева

“Бях купил рибка, някакви хапки, отидох на гости на Надето да се почерпим. Отварям вратата и викам от входа: “Наде, Наденце.” И я видях, увиснала на въжето. На прага на една врата... Буквално се блъснахме лице в лице. “Престани с тези глупави шеги”, казах аз. Но пипнах ръката ѝ, намерих пулса ѝ. Тя беше изстинала...”

Веднага Николай Николаев вика полиция. Четири часа дава показания. Надежда е едно от шестте деца на Бате Николай (двете осиновени) от втората му съпруга Зинка - изключителна красавица. Самата Надя била изумителна хубавица - копие на Жералдин Чаплин, казва той.

Това разказа през сълзи Николай Николаев - познат като Бате Николай или клоуна Коко, който в четвъртък изгуби дъщеря си. Той бил там, докато я свалят от въжето.

Тя била в отпуск в България - иначе живее във Франция. Направила успешна кариера като специалист по сценично и театрално осветление в Тулуза, професор. Била е на 33 г. - Христовата възраст. Много е близка с брат си Стефан, който има популярна галерия в Париж. И той, и сестра им Деница (тя е на легло от стреса) не могат да си обяснят какво я е принудило да сложи край на живота си. Стефан лети от Париж и погребението ще е във вторник.

“Изпълнена съм с любов. Отдавам любов на всички и на всеки и на теб, когото обичам най-много на света. Благодаря ти, татко. Не ти искам прошка. Нямаш вина. Не ти казвам сбогом. Ще се видим в края на пътя”, пише Надя в писмото до баща си. Тя е била много прецизна и писмото е изписано с изящен краснопис - до последния ред ръката ѝ не е трепвала. Накрая имало 10 имена с телефони на хора - най-добри приятели, които пожелала да я изпратят.

Когато полицията приключва с изслушването на бащата, той предава ключовете на съседката леля Драга. Изгасят всички лапми. А на другата сутрин се оказва, че целият апартамент свети. “Духът ѝ е горе! Ще свети до 40-ия ден!”, казва бащата. Убеден е, че Надежда е в най-добрите ангелски ръце.

“Сега те са там заедно на небето със Зори - дъщерята на моята скъпа приятелка Мариана Аламанчева. Каква трагедия! И това момиче - на която щях да ставам кум, си отиде по същия трагичен начин. Обеси се! Каква прокоба”, не доумява любимият на поколения зрители актьор.