Служители на затвора в Ловеч поискаха по-високи заплати с протест

https://www.24chasa.bg/novini/article/6568867 www.24chasa.bg
Достойно заплащане и по-добри условия на труд поискаха, около 100 служители на затвора в Ловеч, които излязоха на протест пред главния вход. Снимка Авторката

Достойно заплащане и по-добри условия на труд поискаха, около 100 служители на затвора в Ловеч, които излязоха на протест пред главния вход днес. Действията им бяха подкрепени от затворническите общежития в Ловеч, Троян, Велико Търново и от служители, които не са членове на синдиката, съобщи председателят на организацията в затвора Пламена Петкова. "Досега народните представители имат само добри намерения и нищо повече. Заслужаваме да се заплаща достойно нашия труд, защото и обема на работата, и тежестта и отговорността са много големи и трябва да има чуваемост от другата страна", каза тя.

Според Нейко Кумитски, член на контролната комисия в Синдиката на служителите на затворите в България, служителите са демотивирани от ниските заплати. Идвали млади момчета, които работели по година и напускали, защото стартовата им заплата била по-висока от минималната, която ще влезе в сила от 2018 г., само с 30 лева т.е. 540 лева. Парите не достигали за закупуване на техника и съоръжения, нужни за охраната, за да си вършат качествено работата, разкри Кумитски.

Протестиращите настояха заплатите им да бъдат увеличени от януари, не с предвидените 5 процента, а с 20 на сто. Трябвало и в системата да постъпят нови хора, от каквито имало спешна нужда.

"Все повече права дават на лишените от свобода, а нас надзирателите все повече ни ограничават и ни връзват ръцете", изтъкнаха протестиращите и се заканиха, че ако не бъдат чути, през януари идната година протестът им ще продължи в София.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Цветомира Гущерова от Яхиново търси 24 000 евро за бъбрек, състоянието й се влошава всеки ден! Нека помогнем на нежното и крехко Цвете, която цял живот се бори с диагнозите, но днес състоянието й е критично и има един месец да събере пари и да замине за животоспасяваща бъбречна трансплантация в Турция или да „влезне в ада” и да мине на

Златка Райкова най-вероятно ще вдигне сватба на Южното Черноморие това лято, смятат приятели на изкусителката. Тя получи предложение за брак пред над 1 милион зрители в шоуто „Като две капки вода”. Сега, освен че се готви за новите си образи в предаването, трескаво обикаля сватбени агенции, организирайки щастливото събитие.

Шоуменът, който е вече на 52 години, слиза от екран в края на лятото и надали ще се върне през есента. Дългия е взел решение да отвори нова страница в живота си и занапред няма да се появява като водещ, а ще е само продуцент на собственото си предаване, писа „Уикенд“. Преди седмица Трифонов, който неотдавна обяви кастинг за политици,