Окончателно: 8 години затвор за син на ромски лидер, блудствал с малолетни момчета

https://www.24chasa.bg/novini/article/6568902 www.24chasa.bg
Васил Чолаков Снимка: Елена Фотева

Окръжният съд в Бургас наложи осем години "лишаване от свобода" на 22-годишния Васил Чолаков за побой и блудства с две малолетни момчета и грабеж спрямо друго.

Наказанието ще бъде търпяно при първоначален "строг" режим. Присъдата на Окръжния съд е окончателна и не подлежи на обжалване, съобщиха от пресслужбата на съда.

Деянията са извършени през месец юни миналата година.

С едно от момчетата Васил Чолаков се е гаврел няколко пъти в рамките на седмица, като е използвал физическа сила и заплахи. Вторият случай е отново с 13-годишно момче, което насила издърпал зад трафопост близо до детска градина "Делфин". За да удовлетвори желанията му, момчето е било бито с юмруци и заплашено с нож. Същата вечер, около 23,20 часа Васил Чолаков е нападнал друго малолетно момче, което издърпал на неосветено място до блок 601 в комплекса "Меден Рудник". Там момчето е пребито и ограбено.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Най-големият динозавър е живял по българските земи! Това става ясно от находка на учени от Националния природонаучен музей към БАН. Главен асистент Латинка Христова и екипът й се натъкват на непозната досега кост край град Трън. При нейното изследване става ясно, че по земите ни е крачил най-малкият представител на най-големия вид динозаври -

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.