Саудитска принцеса: Деца сираци от България са сексуални робини в кралството

https://www.24chasa.bg/novini/article/6569022 www.24chasa.bg
Снимка: Ройтерс

Саудитска принцеса разказа, че деца сираци от България, Румъния, Бангладеш, Шри Ланка, Филипините, Джибути, Сомалия и Нигерия са били „купени” и наети за сексуални робини в Саудитска Арабия, пише "Дейли Мирър".

В интервю за френския вестник „Льо Монд” принцеса Амира Бинт Ейдейн Бин Нейеф сподели, че робството в Саудитска Арабия е под различни форми, но е държано в тайна и привилегировани са хора от кралската фамилия.

Принцеса Амира е бивша съпруга на саудитския принц Ал-Уалид бин Талал, който наскоро беше арестуван в рамките на антикорупционна акция.

Руски онлайн портал цитира интервюто на принцесата и пише, че град Джеда се е превърнал в пазар за робини, където се използват непълнолетни момичета за секс партита, включващи злоупотреба с наркотици и алкохол. "Децата стават собственост на онези, които ги купуват, и нямат право да си тръгнат сами без разрешение. Дори и азиатските прислужници, които идват да работят тук, често се превръщат в робини. Младите момичета са разделени на по-малки групи и експлоатирани за неморални действия."

Превод и редакция: Искра Иванова