Прочути столичани в защита на Фандъкова във фейсбук

https://www.24chasa.bg/novini/article/6573780 www.24chasa.bg
Йорданка Фандъкова Снимки: Архив 24 часа

Много прочути столичани пуснаха постове в защита на столичния кмет Йорданка Фандъкова след като група поиска оставката й заради ремонта на "Дондуков". Протестиращите всъщност издигат политически искания и така започват предизорната кампания. Някой даже започна да вади павета от ремонтирания булевард през нощта, което е престъпление по закон. 

Възмутени от тези действия много известни столичани пуснаха статуси във фейсбук в защита на Йорданка Фандъкова.

Владо Николов: Тя е най-добрият кмет от Иван Иванов насам

Докато си ровех в интернет, попаднах на нещо, което ме заинтригува и накара да изразя гражданската си позиция, пише в профила си в интернет волейболисът и треньор  Владо Николов.
Като човек, който дълги години работи в чужбина, при всяко връщане в София виждах новите неща които се правят и колко по-хубав стана нашият град. Безспорни са разширяването на метрото, пешеходната зона на Витошка, ремонта на всички основни булеварди, строителството на околовръстното, северната тангента, обновяването на спортните салони в училищата и изграждането на детски градини. Често казваме, че "тревата на съседа винаги е по- зелена", но ако само си спомним какво беше в София преди 10 години и какво е сега, ще можем наистина да видим разликите. За мен лично Йорданка Фандъкова е най-добрият кмет от Иван Иванов насам и ще е хубаво да я оценим преди да сме я загубили.

Райна Кабаиванска: Тя развива културата в период на глобална криза

„Благодарна съм на кмета на София г-жа Фандъкова, защото виждам, че има развитие на културата в един период на глобална криза и в период, когато много малко държави правят нещо за изкуството, пише оперната прима Райна Кабаиванска. Културата за човечеството е най-важното и българската традиция трябва да бъде показана. Поздравявам Йорданка Фандъкова за работата й като кмет на София и й пожелавам да продължи развитието на града.” Стипендия от Столична община за 2017 г., спечели младата и талантлива оперна певица Александрина Михайлова, която е едва на 19 години. 

Ирина Флорин: Тя е сърцето на промяната, но разни групи в последно време правят други внушения

Рядко се включвам със статуси, че дори не помня последния по какъв повод е бил.. и това е защото моята работа ме занимава повече от всичко, пише певицата Ирина Флорин.

Да си под светлината на прожекторите е много красиво, зашеметяващо, но и твърде отговорно. Но не за мен ще говоря, а за нашия кмет - Йорданка Фандъкова. И знаете ли защо? Заради натрапчиво внушение, което долавям от някои групи в последно време..

Не я познавам лично и никога не съм я виждала на живо. Имам уважение и респект към нея, просто като жена и заради професионалния ѝ стоицизъм.

София се променя и модернизира пред очите ни. Да отричат могат само тези, които не я помнят преди 7-8 години. Фандъкова е в сърцето на промяната. Тя управлява всеотдайно и грижовно. Точно както го прави една жена и майка. Изключително смел и фин, ненатрапващ се човек, който премина през тежки лични изпитания, и нямаше и да разберем, защото не се отразиха на темпото ѝ на работа.

Може ли да се отрече, че нашия град е по-чист, по-уютен, интересен, пълен с туристи, и че е залят от културни афиши, подкрепяни от Столична община.

Виолина Маринова: Кмет за пример

Кмет за пример! Скромна без да афишира трудностите! Това пише в профила си банкерката Виолина Маринова.

Трябва да признаем, че градът изглежда различно! Разбира се има трудности, но трябва да имаме търпение за да видим промените!

Атанас Д. Маев: Тя има постижения, които никой кмет досега не е постигал

Рядко коментирам политика, но ме е яд, когато българският е стадният принцип и не търсим прогресивното, не развиваме в себе си анализаторското, не гледаме партньорски, а обратно на това- използваме инструменти, които носят огън и пепел! Това пише Атанас Д. Маев, арт директор на Дерида Данс център.

Предвид, че съм представител на организация, която няма политически и институционални зависимости, не съм пестял никога критика, която да има градивен елемент (като например статия в "Дневник" през 2013, в която излагаме проблематика към СПК), но и не можем да игнорираме и постиженията, които никой кмет досега преди Фандъкова не е постигал.

Освен промените, които са очевадни в това клипче, то в сферата на културата (в която имам компетенция), са в процес създаването на два проекта за центрове за съвременно изкуство: "Топлоцентрала" и "Синергия: ОКИ Средец", които да са допълнителен инструментариум, както и случването на мащабни международни срещи на мрежи/платформи (IETM, Aerowaves, Адвокати на Танца) и препознаване потенциала на културните оператори и условията, които може да предложим като равноправни партньори.

И още нещо: не може без критика, но когато тя стане "навик" и не е конструктивна, положението е зле както за протестиращите, така и за тези, срещу които се протестира, а крайният резултат е маршируване на едно място, докато работещите нации гледат напред и на горе!

Отговорността остава за всички нас, действията ни и усилията да променим средата, в която живеем!

Александър Алексиев: София просперира изключително мощно

София просперира изключително мощно в последните години. Щастлив съм от този факт и мисля, че това е една от главните причините да се задържам толкова дълго и да имам желанието да работя и творя точно тук. Това написа в профила си във фейсбук актьорът Александър Алексиев, познат от филма "Възвишение" и сериала "Откраднат живот".
Мога да кажа смело, че София се превърна в космополитен град, прогресивно движещ се към останалите водещи Европейски столици, добавя Алексиев

Асен Блатечки: Искат оставка за работа и ремонти, които не са се случвали в последните 30 години

Гледам нета и разбирам, че искат оставка в София. За какво? За корупция, за лъжа, за липса на работа? За работа и ремонти, които не са се случвали последните 30 години! Това написа в профила си във фейсбук актьорът Асен Блатечки.

Аз пък виждам, че градът се променя, става все по-разнообразен, пълен с чужденци и ако решиш да излезеш тази вечер все по-трудно можеш да направиш избор, казва Блатечки.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кола пропадна в дупка на булевард близо до столичен мол, видя "България Днес"! Злощастният собственик бе принуден да изостави луксозното си возило, тъй като не успя сам да го измъкне от калния

Впечатлява международно жури с агнешки котлети с пюре от грах и земна ябълка 16-годишно момче е най-добрият млад кулинар у нас. Единадесетокласникът Ивайло Гасеров учи в професионалната гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон" във Велико Търново, а преди седмици грабна почетно първо място на международен кулинарен конкурс с рецепта за агнешки

С бодра крачка и жизнен дух масажистът Христо Запрянов, по-познат като Доцента, обикаля мразовитите улици в столицата, видя "България Днес". 75-годишният личен масажист на Христо Стоичков, а и на целия национален футболен отбор не се притеснява от минусовите температури и чевръсто гони ангажиментите си, нарамил спортен сак.