Екатерина Захариева: Правителственият самолет се върна през Иран

https://www.24chasa.bg/novini/article/6584733 www.24chasa.bg
Екатерина Захариева Снимка: Архив

Оперативният отряд на Авиотряд 28 е поискал разрешение за полет на правителствения самолет над Иран, потвърждението от Иран е дошло на 27 ноември. Вероятно става въпрос за техническо недоразумение, както виждате, самолетът се върна обратно за България през Иран, извиниха се за този инцидент и ни пожелаха приятен полет. Това обясни външният министър Екатерина Захариева в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Тя припомни, че това е първото посещение на българска правителствена делегация, приета на най-високо ниво от страна на Саудитска Арабия. Танцът със саби показва уважение към българския премиер Бойко Борисов.

В Саудитска Арабия бяха впечатлени от присъствието на Симеон Сакскобургготски, от приемствеността в политиката в България. Царят ми сподели, че сегашният монарх на Саудитска Арабия е петият крал, когото Симеон познава в тази държава.

Посещението се подготвя много отдавна и няма нищо общо с темата за имотите на Симеон Сакскобургготски, това са спекулации, каза министър Захариева.

Нашите планове са в първите месеци на следващата година да открием посолство в Рияд. Има възможности да се направят инвестиции в България, те имат интерес към високите технологии, има перспектива за български инженерингови компании, както и в областта на енергетиката и туризма, посочи Захариева.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал