ВМА без дългове до края на годината

https://www.24chasa.bg/novini/article/6586087 www.24chasa.bg
Бившият здравен министър и бивш шеф на ВМА проф. Николай Петров получи награда от временния началник на болницата проф. Венцислав Мутафчийски. СНИМКА: Румяна Тонeва

Ексминистър Петров с награда за принос към лечебното заведение

До края на годината Военномедицинска академия вероятно няма да има никакви дългове, обяви временният началник на болницата проф. Венцислав Мутафчийски на тържествата за 126 г. от основаването ѝ.

В момента болницата има задължения за 24 млн. лв. Половината са по цесията, сключена за големия дълг от 230 млн. лв. преди 3 г. Останалите 12 млн. лв. са оперативни дългове, които биха могли да се покрият до края на годината.

Освен финансовата стабилност развитието на кадрите и запазване на най-добрите лекари са приоритетите на болницата. За целта въведохме избор на екип и дадохме възможност за допълнително достойно заплащане на труда. Създадохме и собствена школа за обучение на кадри, посочи проф. Мутафчийски.

13 000 са пациентите пренасочени към ВМА от цялата страна през годината, обяви той.

ВМА има нужда да ремонтира пространствата между етажите си, трябва да се подмени и апаратурата, най-вече скенери и рентгени, допълни професорът.

Доскорошният здравен министър проф. Николай Петров, който се върна във ВМА, бе награден за основен принос към развитието и дейността на болницата. Още 41 лекари също получиха отличия.

Урологът проф. Светослав Николов бе отличен с наградата за Медик на годината на Фондация "Тодор Патрашков".

“ВМА е символ на доверие, престиж и професионализъм. Да си лекар под пагон, е синоним на храброст и висок морал. Всеки от вас заслужава уважение, признателност, респект”, поздрави служителите на болницата председателят на парламента Цвета Караянчева.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Група "Акага" може да е неразделна в музиката, но ремонта всеки си го прави сам. Топпапараците на "България Днес" изловиха тромпетиста на бандата Иво Казасов да обикаля из магазините за домашни потреби и ремонтни дейности заедно с половинката си. Въпреки че бе на пазар за освежаване на дома си, тромпетистът се бе барнал в типичния си рокерски стил

Д-р Петър Берон крачи умислен, а вятърът развява мъдрата му брада, видя "България Днес". Изтъкнатият учен се бе отправил към Природонаучния музей, чийто директор дълги години бе, стиснал здраво неизменната си чанта, пълна с трудове. Берон толкова много се бе вглъбил, най-вероятно в живота на буболечките, които са обект на изследванията му,

С веро и мастика са заличавали следите си обирджиите, ошушкали около половин милион от варненски офиси! За ударите са изправени пред Темида сочените за изпечени люлински касоразбивачи Петър Стоянов-Президента, Бисер Иванов, Бранимир Стоянов-Брано и Александър Василев - Саше Кюстендилеца и ортакът им от морската столица Боян Тодоров-Буйката,