На делото Йончева-Борисов: Разузнавачи ще свидетелстват за парите (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6594797 www.24chasa.bg
Бойко Борисов Снимка: Архив

Премиерът Бойко Борисов нямал достъп до фейсбук профила си. Това каза Никола Николов, който е в пресцентъра на партия ГЕРБ. Той бе разпитан по делото, което журналистката и настоящ депутат от Хасково Елена Йончева води срещу министър-председателя.

Повод за съдебния спор е твърдение, че Борисов бил казал, че държавата платила милиони на Йончева за филмите. От думите на Николов се разбра, че най-вече той качва материали във фейсбук страницата на премиера, и той имал достъп до нея. Николов я създал преди години. 

"В изключителни случаи и една колежка, която работи в Министерския съвет качва снимки и видеа в профила на премиера във фейсбук", обясни Николов. Това обаче било при визитите на премиера в чужбина.  

В същото време обаче имало и няколко десетки фалшиви профили на Бойко Борисов, които копирали едно към едно съдържанието, включително и снимките. Така например на един от тези фалшиви профили преди дни бил публикуван танца със саби, в който министър-председателят се включи по време на посещението си в Саудитска Арабия.  Менте клипът бил на фона на чалга песен.

Разпитът на Николов бе поискан от адвокатите на премиера Марин Марковски и Божидар Терзийски, защото се твърди, че във фейсбук страницата на Борисов се е появило неговото изказване за Елена Йончева. Шефът на пресцентъра на ГЕРБ отрече да е чувал подобно нещо.

На делото бяха разпитани и журналистите Иван Гарелов, Виза Недялкова и Къдринка Къдринова, както и бившият зам.-министър на здравеопазването Емил Райнов. Техният разпит бе поискан от адвоката на Йончева Георги Атанасов.

Според Гарелов Йончева и Сергей Станишев се били разделили по времето, когато той е бил министър-председател, но за да не се уврежда имиджа му, все още били заедно. Йончева и Гарелов не били близки приятели, защото журналистката била доста "затворен и почти конспиративен човек."

Известният журналист  обясни, че в началото на връзката им, Сергей Станишев бил много по-печеливш, защото журналистката била по-популярна от сегашния лидер на ПЕС, който тогава работил в международния отдел на БСП.

Бившият зам.-министър Емил Райнов, който познава Елена Йончева от 30 години, обясни, че след като чула обвиненията на Борисов, тя се почувствала омерзена и отчаяна. Райнов припомни, че журналистката има син, който през април т.г. навърши една година и нейните тревоги били как ще му обясни на детето си тези неща, които се говорили. Виза Недялкова също свидетелства, че Йончева се затворила в себе си. Двете също се познавали от много години. 

Делото продължава на 6 февруари, когато може да бъдат разпитани двама служители от разузнаването. Те бяха поискани от адвокат Марин Марковски, който представлява премиера. Според него свидетелите щели да говорят за това, че държавата е дала на журналистката милион да направи филм.

Съдът ще реши дали да ги допусне като свидетели в закрито заседание и становището му ще стане ясно на 6 февруари.  

Ако разпитът бъде допуснат ще бъде при закрити врата.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кръв и самоизтезания на фестивала „Урс“ в Индия Деца и възрастни се самобичуват, за да докажат вярата си Очите с нож си вадят сектанти в опит да задоволят заветите на споминал се светец. Мътният и кървав фестивал на мазохистите от ислямското течение суфизъм може да преобърне червата и на хората с най-корава психика.

Елена Велевска е майка на три деца и носи най-сочния бюст в гилдията Многодетна македонка е сочена за новата сексбомба на родния попфолк. Елена Велевска е майка на три деца и мечтае за четвърто. Въпреки многобройните си задължения оправната блондинка демонстрира завидна фигура и е горда притежателка на най-сочните гърди в попфолка,

Кой е той: Калин Терзийски е роден в София през 1970 г., завършил е Националната природоматематическа гимназия в София, през 1996 г. завършва медицина в Софийския с отличие. През 2010 г. романът му ,,Алкохол“ е награден за най-продавана книга на годината. През 2011 г. е награден в Брюксел с първата за България Европейска награда за литература –