ГЕРБ отговаря на Нинова: Тя реабилитира приватизацията (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6595026 www.24chasa.bg
Антон Тодоров, Тома Биков и Данаил Кирилов КАДЪР: Фейсбук/ПП ГЕРБ

Искам да кажа, че днес г-жа Нинова извърши сериозен политически акт - като лидер на БСП тя реабилитира приватизацията като процес, казвайки, че след като не е осъдена значи всичко е наред. Ще припомня, че не мога да се сетя осъдени длъжностни лица, политици, купувачи и продавачи в този процес. Това каза Тома Биков на пресконференция на ГЕРБ във връзка с показаните от Корнелия Нинова по-рано днес документи от проверки на "Техноимпекс". Г-жа Нинова каза "ако някой има нещо да го дава в прокуратурата". И ние казваме същото, каза Тома Биков от ПП ГЕРБ на извънреден брифинг на партията. 

Нито един сигнал не е внесен досега в прокуратурата от "Позитано" 20. Ние чухме доста неизяснени твърдения, изнесоха се доста документи, но никой не казва какво пише, допълни Биков. 

Готов съм да седна с госпожа Корнелия Нинова, документ срещу документ. Тя днес излъга за пореден път, че разполага само с един апартамент. Тя купува огромно ателие от 125 квадрата, но нищо не каза за него, каза Антон Тодоров от ГЕРБ. 

В случая с Корнелия Нинова има комисия, която води преговори, има един зам.-министър Александър Тасев, той е човекът, който вкарва Нинова в седесарските  среди, допълни той.

В договора за приватизация е определена сумата 700 000 долара, а в справките е определена 10 % от сумата, платени са 70 000 долара по банков превод, а останалите 630 000 долара не са плащани никога с реални пари. Другарката Нинова не е платила никакви реални пари освен тези 70 000 долара, платила е 630 000 долара фиктивни пари чрез компенсаторни бонове, коментира Тодоров.

"Документите на Корнелия Нинова за „Техноимпекс“ не са достатъчно свидетелство колко и какви проверки са били осъществени. Това каза Данаил Кирилов.

Кирилов поясни, че не приема този начин на аргументиране от страна на БСП. Според него всякакви документи могат да се показват така или да се интерпретират частично. По отношение на поканата за лидерска среща от страна на БСП за прехода, Кирилов коментира: „Беше получено такова писмо от г-жа Корнелия Нинова. С посочено време за тези обсъждания 5 и 6 декември. Виждате, че през целия ден, днес 5 декември бях на разположение и в парламента, и тук в централата на ПП ГЕРБ. Не съм получавал никаква конкретна покана от колеги във връзка с това писмо. Действително председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов ми даде мандат да участвам в тези обсъждания, тъй като се касае за законодателна дейност и за проекти, които бяха разработени от юристите на ПП ГЕРБ с мое участие. Това не се случи, днес разбрахме каква е причината. Очевидно е, че е трябвало едва ли не, специално председателят на нашата Парламентарна група, не знам какво да направи, за да удовлетвори искането на Корнелия Нинова“, поясни Кирилов. По думите му Цветан Цветанов не е в България в момента, като задграничното му пътуване е планувано много отдавна, а писмото от лидера на БСП е получено миналата седмица в сряда. „Няма как да се отмени пътуване до САЩ, за да се отговори с лично участие“, посочи Данаил Кирилов.

Очаквайте подробности!