Съдийката на Чоков поема делото на Трайков, Дянков и Прокопиев

https://www.24chasa.bg/novini/article/6596354 www.24chasa.bg
Съдия Вилислава Ангелова

Съдия Вилислава Ангелова ще разгледа делото срещу бившите министри Трайчо Трайков, Симеон Дянков, бизнесменът Иво Прокопиев и трима мениджъри от консултантската фирма "Булброкърс" в спецсъда. Това е отредил жребий измежду 19 съдии.

Шестимата мъже са обвиняеми за продажбата на 33% държавен дял EVN през 2011 г. Делото бе внесено в ссъда вчера и е първото след измененията на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) за висока корупция, което ще се решава от спецмагистрати на столичната ул. "Черковна" 90. Досега подобни дела се гледаха в Софийския градски съд.

Папките първоначално бяха върнати на прокуратурата от градския съд заради нарушения, но след промени в закона вече това дали в обвинителния акт отговаря на критериите в НПК и дали ще върне обратно на прокурора заради пропуски ще се обсъжда в т.нар. разпоредително заседание в съда.

Едно от най-шумните дела, които съдия Ангелова разглежда, е това срещу скандалния кмет на с. Галиче Ценко Чоков, синът му Мартин и други, които са подсъдими като банда за рекет, изнудвания и палежи. Същата съдийка неотдавна оправда Златомир Иванов-Зкатко Баретата за наркотици.