Юнкер: Правителството на Мей може да падне, ако няма сделка за Брекзит идната седмица

https://www.24chasa.bg/novini/article/6598199 www.24chasa.bg
Жан-Клод Юнкер и Тереза Мей СНИМКА: Ройтерс

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се опасява, че правителството на британската министър-председателка Тереза Мей може да падне идната седмица, ако няма споразумение с ЕС в преговорите за Брекзит, пише тази сутрин вестник "Телеграф", цитиран от Фокус.

Юнкер ще удължи до срещата на върха на ЕС идния четвъртък срока, който даде на Мей да намери решение на спора за границата с Ирландия.

Според "Телеграф" депутати от Консервативната партия на Мей са я предупредили, че правителството може да падне до седмици, ако тя се върне от Брюксел без споразумение за започване на преговори за търговските отношения с ЕС.

Ирландският премиер Лио Варадкар каза, че Мей се надява да предложи днес нов вариант на проекта за споразумение за границата с Ирландия.

Ако обаче не се преодолее безизходицата по въпроса за границата, евентуални кандидати за поста на Мей, сред които са Борис Джонсън, Майкъл Гоув и Дейвид Дейвис, ще са в готовност в случай на преврат, добавя "Телеграф".

Усещането за хаос около министър-председателката се засили след признанието на министъра на финансите Филип Хамънд, че в правителството все още няма съгласие за окончателния вид на Брекзит и че Тереза Мей се опитва да насочи Великобритания към "мек вариант" на Брекзит, пише "Телеграф".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Най-големият динозавър е живял по българските земи! Това става ясно от находка на учени от Националния природонаучен музей към БАН. Главен асистент Латинка Христова и екипът й се натъкват на непозната досега кост край град Трън. При нейното изследване става ясно, че по земите ни е крачил най-малкият представител на най-големия вид динозаври -

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.