Сапунена вода от метрото вдигна службите на крак

https://www.24chasa.bg/novini/article/6599478 www.24chasa.bg
Снимка "Гугъл стрийт вю"

Евакуират подлез в София. Оказа се, че къртицата копаела отдолу, има и пукната витрина

Сапунена вода вдигна на крак службите в София и затвори подлеза на булевардите “България” и “Гешов”.

Оказа се, че пяната е била от къртицата, която копае тунела на третата линия на метрото. Огромната машина е преминала под подлеза, но закачила водопроводни канали на около 2 м под земята и пяната избила на повърхността. Това наложило временното затваряне на част от подлеза. На мястото пристигнали екипи на полицията, Гражданска защита, общинската аварийно-спасителна дирекция и други служби.

При преминаването на къртицата под подлеза се е напукала и витрина. Охранителят подал сигнал, обезопасил мястото и спрял преминаването на граждани. Инжекционният разтвор надигнал и пода в подлеза - 3-4 кв. м от плочките.

“Къртицата работи със специална суспензия, която се излива отпред и се инжектира в почвата. Проблемът е, че под подлеза има водопроводни канали. Заради голямото налягане пяната е избила през шахтите. Част от подлеза беше затворена, за да се почисти. Няма нищо опасно, пяната е като сапунена вода”, обясни пред “24 часа” шефът на “Метрополитен” ЕАД Стоян Братоев.

Къртицата продължава да работи и се движи към ул. “Г. Софийски”. Тя трябва да изкопае тунелите на третата линия до края на 2018 г.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бербатов стана съсед на легендата Лили Иванова. Футболистът си е купил имот в същия блок, където такъв има и певицата. С нова два апартамента, оценявани на близо един милион лева, се обзавел Димитър Бербатов, показа проверка на "България Днес". Жилищата са с площ от по 107 квадрата, а към тях вървят и просторни гаражи.

Бившият транспортен министър Николай Василев се оказа много търсена личност, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо политикът бе под пара и не се отлепи от телефона си дори докато пресича софийските улици. Първо си чатеше с някого, след което проведе телефонен разговор. Едва затворил слушалката, се натъкна на познат,

На необичайна и радостна за окото гледка се натъкнаха столичани. Патрулка беше вдигнаха от "паяк" в центъра на града. И докато някои се радваха, че законът важи дори и за патрулките, други предположиха, че колата вероятно е аварирала и я откарват към