Ръководството на ТУ – Варна отличи за 8 декември изявени студенти в науката, обществената работа и спорта

https://www.24chasa.bg/novini/article/6600471 www.24chasa.bg
Тържествените мигове в университета винаги започват със Студентския химн

По традиция, установена от години в навечерието на студентския и на новогодишните празници най-добре потрудилите се и най-талантливите студенти на Технически университет – Варна бяха отличени по достойнство за усилията си през изминалата академична 2016/2017 година.

В предпразничната обстановка на тържествената 114 аудитория 37 абсолютни отличници бяха наградени с грамоти и с парична награда от 170 лева. След отличниците своите грамоти получиха студентски екипи, защитили честта на Технически университет - Варна в представителни национални и регионални прояви. Те спечелиха златни, сребърни, бронзови медали и купи на студентски олимпиади, иновативни форуми, спортни и други състезания.

В присъствието на академичното ръководство на университета, на наградените, на развълнувани родители и приятели предчувствието за светли празници намери израз в приветствието на ректора на университета проф. дн инж. Росен Василев: „С удоволствие установявам, че с всяко ново наше тържество заслужено излъчваме все повече отлични студенти. Радвам се много и, че са все повече гостите и приятелите, дошли да ви изразят подкрепата си и да ви пожелаят бъдещи успехи, уважаеми колеги студенти. Всеки, който е учил в този университет е оставил тук част от сърцето и душата си. Затова съм убеден, че никога няма да забравите колко щастливи и изпълнени с надежди сте били през годините на Вашето обучение. И това градивно, изпълнено с очаквания и мечти време ще продължава да живее във Вас. Съхранявайте го в душите си! Проектирайте пътя, който ви предстои с най-голяма отговорност, поставяйте си високи цели, които да осмислят живота ви. Пожелавам Ви здраве, професионални успехи и разбира се – любов, лично щастие, и дано след време децата Ви, заредени с Вашия талант и ентусиазъм, да заемат местата в академичните аудитории на България.”

Не спираха овациите и за множеството отличени студентски екипи: за отборното първо място на Националната олимпиада по компютърна математика, за победи на Републиканската олимпиада по теоретична електротехника, за учебни бизнес компании на специалностите ни „Компютърни системи и технологии” и „Софтуерни и интернет технологии”, участвали в Пловдивския технически панаир, за впечатляващо участие в Европейската нощ на учените, за първо, второ и трето място в конкурса ”Математиката в света на изображенията”, за участие в състезание по мениджмънт и решаване на казуси по зададени от бизнеса проекти, отличия в конкурс на НТС-Варна за най-добри дипломни работи, за участие в разработване на платформа за видеосподеляне на медийна група „Черно море“, за спечелен сертификат от първото състезание по медиация на Националния център по медиация, за шампионите от Първата междууниверситетска регата „Академика”и за високи постижения в спортовете плуване, тенис на корт, тенис на маса, за отлична организационна работа на Студентския съвет, за изявени студенти от специалностите „Индустриален дизайн”, „Растениевъдство”, „Електротехника”, „Възобновяеми енергийни източници”.

Бяха поощрени за добри постижения и студентските клубове в ТУ - Варна: „Роботика и мехатроника”, „Авто-мото клуб”, „Екологично”, „Кино и фото технологии”, „IT ++”, „Морски клуб”, „Предприемачество и иновации”, „Дизайн”, „Възобновяеми енергични източници”, „Сензорни мрежи”, „ДАР“ и др.

А има ли по-добри и от най-добрите? Любопитна илюстрация на това се оказа шесткратното излизане при наградния подиум на второкурсника от „Компютърни системи и технологии”Александър Георгиев, за да получи отличията си. Беше награден за неизменно 6.00 при изпитите, за медал от националната олимпиада по компютърна математика, за университетска олимпиада по програмиране, за участие в студентска бизнес фирма по предприемачество, за демонстрирана маркетингова игра в Европейската нощ на учените, за работата си като зам.-председател на Студентски клуб „IT ++ ТУ Варна”.

По-добри от най-добрите се изявиха с трикратното си излизане на наградния подиум и магистрите инж. Красимир Димитров („Софтуерно инженерство“) и инж. Максимилиан Маринов („Медицинска електроника”), завоювали за втора поредна година златните медали на национални олимпиади по компютърна математика.

В приветствието си към студентите заместник-председателят на Студентски съвет Марин Сивов даде израз на най-желаното от тях в този момент и на очакванията им за бъдещето: „Пожелавам Ви весели празнични дни и винаги да изпитвайте удовлетворение от труда и постиженията си.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гигантски 32-килограмов шаран бе уловен на езеро край София. Уникалното постижение регистрира Владимир Веселинов (31 г.) от софийското село Реброво. Той издърпал трофеен унгарски шаран на баластриерата край Враждебна, информира divoto.bg. Замятал е с дънна въдица, като стръвта е била протеиново топче с аромат на ананас.

Собственик на заведение прорязва 4 дървета и ги третира с вещество с цел умъртвяването им, за да застрои тротоарната площ до заведението си в кв. "Гео Милев", бл 109 столицата. За това сигнализира в социалните мрежи Михаил Димитров и призовава компетентните органи да вземат отношение по

Сложиха рога на писателката Калина Паскалева. Изкусителката се появи с две плитки под формата на рогчета в косата си пред известен столичен хотел, видя България Днес. Малко малко начумерена, любовта не спира да блика от нея. Красавицата се беше барнала с очила под формата на сърца във фаталния червен цвят.