Запорирани са 40 дружества, банкови сметки и имот на Прокопиев

https://www.24chasa.bg/novini/article/6607572 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

40 дружества, банкови сметки и имот в Созопол са запорирани от КОНПИ по проверката на доходите на Иво Прокопиев, стана ясно от брифинг на комисията. Ответници по бъдещите искове в гражданското дело ще са той, съпругата му Галя Прокопиева, акционерните дружества "Алфа Финанс" Холдинг", "Соларпро Холдинг", Алфа Енерджи Холдинг" и фондацията "Граждански медии".

Над 14 млн. лв. несъответствие между приходи и доходи са открили инспекторите на КОНПИ.

"Имаше теч на класифицирана информация към Прокопиев", каза председателят на комисията Пламен Георгиев. Той посочи, че един от членовете на комисията е подписал с особено мнение, и това е назначената от президента Плевнелиев Лилиана Терзиева.

След началото на проверката международния отдел на КОНПИ установил, че Прокопиев се опитва да прехвърля дружества в Кипър.

Приватизацията на "Каолин" отпреди 18 г. е проверявана от КОНПИ заради продажбата му през 2012 г., от които Иво Прокопиев е придобил 150 млн. лв., стана ясно на пресконференцията. "Каолин" беше приватизиран от Работническо-мениджърско дружество за 7,5 млн. лв., след което е придобито от фирми на Иво Прокопиев. Открити са нарушения по нея като неразясняване на работниците за правото им за привилигировано придобиване на акции в дружеството, казаха от КОНПИ.
"Няма нищо вярно в твърденията на КОНПИ. Сделката за "Каолин" е законна и това се доказва с влязла в сила оправдателна присъда от 2004 г. Това е безпрецедентна злоупотреба с власт. Както с нас, могат да се разправят и с други", обяви Иво Прокопиев на брифинг след този на КОНПИ.

Очаквайте подробности!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното

Близки и роднини на заразени пациенти с Covid-19 се оплакаха пред сайта "Mediapool", че повече от 48 часа не са уведомени за резултатите от пробите, които са им взели. "Как може на депутатите да излязат резултатите за ден, а нашите се бавят повече от 48 часа", недоволстват роднини на заразени, които са силно притеснени