Поредна невинна жертва! Камион премаза студентка на зебра (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6608665 www.24chasa.bg
ФАТИМЕ КОЛАШОВА

Жители на квартала отдавна настоявали за кръгово кръстовище или светофар

Камион, пълен с пясък, премаза студентка на пешеходна пътека в Благоевград към 9 ч във вторник. 20-годишната Фатиме Колашова тръгнала да пресича кръстовището на ул. “Славянска” и ул. “Дойран” , когато била пометена от товарния МАН, който правел десен завой.

Приятелки и състудентки на Фатиме обсипаха с цветя пешеходната пътека и се хванаха в кръг за ръце.  СНИМКИ: АВТОРЪТ
Приятелки и състудентки на Фатиме обсипаха с цветя пешеходната пътека и се хванаха в кръг за ръце. СНИМКИ: АВТОРЪТ

Девойката била на метър от тротоара. Камионът спрял на около 5 метра след мястото на удара. “Шофьорът изскочи от кабината. Като видя какво е станало, се хвана за главата, клекна до момичето и се разплака”, разказаха очевидци. Полиция затворила улицата. Медиците от Бърза помощ останали потресени, когато видели, че главата на студентката е откъсната.

Камионът, блъснал момичето.
Камионът, блъснал момичето.

Първокурсничката учела за медицинска сестра и отивала на лекции.

Шофьорът - Илия Шопов, на 52 г., от с. Черниче, е задържан. Пробата му с дрегер е отрицателна. Причината за катастрофата все още се изяснява. Едни твърдят, че шофьорът е видял Фатиме и е махнал с ръка да пресича, но неясно защо после я блъснал със задната част на камиона. Според други паркираните по улицата коли му пречели на видимостта. Втората версия засега не се потвърждава от огледа.

Камионът не е карал с висока скорост, защото се е изкачвал и с товара е бил около 20 т. Най-вероятно шофьорът не е преценил габаритите и кривата, по която да вземе завоя. Шефът на полицията Николай Хаджиев съобщи, че са иззети записи от камери, разпитани са свидетели, а експертиза ще установи скоростта на камиона. “Има обозначени пешеходни пътеки, знаци и ежедневен полицейски контрол, но за жалост се случват и такива инциденти”, добави Хаджиев.

“Колко пъти сме се оплаквали, че това кръстовище е опасно. Има пешеходни пътеки, но е трудно и за хората, и за шофьорите да минават. От двете страни на улиците има паркирани коли, които пречат на видимостта. Сега сигурно ще се вземат мерки да стане кръстовището кръгово или пък със светофари, но ще е след дъжд качулка”, възмущаваха се местните жители.

Благоевградчани обявиха, че ще изпратят за пореден път протестна декларация до полицията и общината, за да се въведе ред в движението. Често се случва шофьори да паркират, където искат, за да влязат в заведенията.

Фатиме е от белишкото с. Дагоново. Завършила е гимназия в Белица. Там баща ѝ Салих е учител по физика. Научил за смъртта на детето си по време на час и той се свлякъл на земята.

“Страшна трагедия! Красиво и умно момиче си отиде”, каза кметът на Дагоново Иван Барабунов. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата