Биков: Зад отлагането на вота на недоверие стои опит за саботаж на председателството

https://www.24chasa.bg/novini/article/6609547 www.24chasa.bg
Тома Биков СНИМКА: "24 часа", Архив

"Смятаме, че това е вот, заради самия вот. Те преди няколко месеца обявиха, че ще внесат вот на недоверие, без да знаят нито какво тема ще поставят, нито в каква политическа конфигурация ще го внесат". Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков, след като по-рано от ДПС и БСП обявиха, че ще внесат вота на недоверие към кабинета "Борисов 3" на 17 януари.

"Водиха преговори вече два месеца и днес чухме едни отново неясни обяснения от страна на госпожа Нинова. Затова, че тепърва ще избистрят конкретните корупционни казуси, заради които ще искат вота. Чухме, че дори ДПС и техният лидер ще искат конкретика. Явно и на тази среща не са разбрали какво конкретно ги е принудило да направят тази важна стъпка", каза още Биков.

"Според мен зад това нещо и зад отлагането на датата за вота на недоверие, стои един опит и официално обявяване за саботаж на председателството на Европейския съюз. Не случайно са избрали датата един ден преди приемането на председателството, за да могат на следващия ден да обиколят телевизиите. Те самите са наясно, че са абсолютно безпомощни по отношение на това да създадат реалистична алтернатива. Сигурно искат да отместят малко и вътрешния си огън по отношение на приватизацията. Смятам, че това са истинските мотиви. Иначе досега да бяха внесли три вота", категоричен бе той.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от