Овчарката Анка посече и Сливен с 4 млн. лева

https://www.24chasa.bg/novini/article/6610801 www.24chasa.bg
Къщата в Антоново, където е регистрирана фирмата, която побърква големите общини на България.

Работата е за прокуратурата, настоява шефът на спряната поръчка от града на сините камъни

След Пловдив и община Сливен изпищя от овчарката Анка Ангелова от Антоново, Търговищко. Два дни преди да започнат в града на стоте войводи да набират оферти по поръчка за 4 млн. лева без ДДС, неизвестната "Ремс строй" ЕООД е обжалвала процедурата в Комисията за защита на конкуренция. Това стана на 13-и - ден след като "24 часа" осветли, че Анка е циганка, овчарка и от известно време не живее в Антоново, а къщата, където е регистрирана фирмата й, се води на брата на мъжа й Стефчо - известен в градчето като Котето. Жилището е неугледно и се намира в ромската махала. А според хора от Антоново Ангелова и съпругът й живеели в столичния кв. "Казичене". Шумът около тази фирма не е попречил тя да продължи да блокира работата на общините.

Мотивите, с които обжалва процедурата на Сливен за ремонт на 4 детски градини, са абсолютно същите като тези, с които атакува двете едри поръчки на Пловдив. Неизвестната"Ремс строй" с капитал от 100 лева отново не оспорва търга, а разясненията, които е дал възложителят. По абсолютно идентичен начин като в Пловдив дружеството се е прицелило в проект, спечелен по "Региони в растеж". Той е разпределен в 4 обособени позиции.

"Трябваше да отворим офертите в петък, 15-и, но в сряда разбрахме, че има жалба в КЗК и се спира поръчката. Такова нещо не ми се е случвало. За първи път виждам да се обжалват разяснения", коментира инж. Христо Георгиев, ръководител на проекта в Сливен. Той и колегите му били полети със студен душ. Първоначално не разбрали, че става въпрос за фирмата на Анка. Когато се зачели внимателно, установили, че е същото дружество, което разиграва и Пловдив. "Способът е един и същ. Очевидно изчакват да наближат 2-3 дни до отваряне на процедурата, за да я спрат", допълни инж. Георгиев. Той смята, че със случая не трябва да се занимава КЗК, а по-скоро прокуратурата, за да се установи кой стои зад тази фирма.

И шефката на отдел "Обществени поръчки" в община Сливен Гинка Туджарова не е на себе си. "Едва в сряда разбрах, а след ден трябваше да отваряме оферти. Сега пускаме съобщение на сайта на общината, че прекратяваме процедурата до произнасяне на КЗК", заяви Туджарова. По думите й фирмата на Анка е обжалвала обособена позиция 2 от поръчката, която е с най-висока цена - 1,318 млн. лева. Според експертката жалбата на "Ремс строй" е написана читаво и не изглежда да е дело на неграмотен човек.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Подведена от двама прокурори да признае убийството на мъжа си Николай Димов. Така Анита Мейзер обясни различните версии, с които излизаше в съдебна зала в продължение на двегодишната сага с Темида.В петък в 9 сутринта силиконовата миска пристигна в Съдебната палата в София, за да застане пред Върховния касационен съд.

Една позабравена класика в спортните двойки "футболист-гимнастичка" се завръща. Юноша на "Левски" се оказа мъжът до капитанката на "златните момичета" от ансамбъла Симона Дянкова, научи "България Днес". Чаровната варненка е с халфа Никола Яначков. Двамата са заедно от няколко години. Запознали са се във Варна,

Десет години след разстрела на футболния бос Николай Попов-Мартеницата свидетел хвърля светлина върху екзекуцията му. Босът на "Локо" (Пловдив) е покосен от три куршума навръх 1 март 2005 г. Ченгетата работят по три версии за покушението - дългове, даден голям заем на известен подземен бос и наркотрафик или контрабанда.