Започва съдебен процес срещу Kаратиста за опит за убийство пред дискотека в Монтана

https://www.24chasa.bg/novini/article/6612648 www.24chasa.bg

Окръжна прокуратура – Монтана предаде на съд 30 - годишния Владислав К. По прякор Каратиста за опит за убийство. Това съобщиха от Апелативна прокуратура.

Той и пострадалият Атанас А., занимаващ се с бойни изкуства, са от гр. Монтана. Двамата се познавали и враждували, като неколкократно влизали в разправа един с друг и си разменяли обиди и удари. Мъжете се движели в различни компании и често посещавали питейни заведения и дискотеки в града.

Вечерта на 27.09.2015 г. обвиняемият бил с компания в дискотека. По-късно там дошъл и Атанас А., като се настанил с приятелите си в сепаре. Въпреки че двамата на няколко пъти се засичали, първоначално нямало конфликт между тях.

По-късно между Владислав К. и Атанас А. възникнало спречкване, което изключително бързо прераснало в сбиване. Двамата мъже се озовали на пода, вкопчани един в друг. Те започнали да си нанасят удари с ръце. Въпреки намесата на охранителите, опитът им да ги разтърват останал безуспешен.

Физическата разправа продължила извън заведението – на площадката пред входната врата. В един момент Атанас взел преимущество и натиснал под себе си Владислав, нанасяйки му удари с ръце в областта на главата. Тогава Каратиста извадил нож и започнал да нанася удари в тялото на противника си.

Приятелите на пострадалия му оказали незабавна помощ, като го откарали в болницата. На местопроизшествието пристигнали полицаи..

Заключението на извършената по досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза доказва, че ударите с нож били най-малко седем, част от тях със значителна сила и са били насочени в шията, гръдния кош и корема.

Предстои насрочване на първото съдебно заседание по делото.