Разстрелват Иван-Асен Георгиев, защото през 1963 г. казва: Агенти на Гешев ръководят БКП и държавата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6615503 www.24chasa.bg

Представителят на България в ООН Иван-Асен Георгиев е бил осъден на смърт, защото е казал, че полицаят Никола Гешев е имал свои агенти в ръководството на БКП.

Никола Гешев е "една възхитителна легенда", казва през 1963 година Иван-Асен Христов Георгиев. Историята му е описана от покойния вече д-р Павел Бъчваров, който е бил роднина на дипломата. "Гешев ни надигра тотално - заявява Иван-Асен Георгиев - преди и след 9 септември 1944 г. По време на нашата нелегалност

Гешев знаеше всичко за нас

ДОКУМЕНТ: На 8.11.1963 г. Политбюро на ЦК на БКП решава да разобличи Иван-Асен Георгиев като шпионин на ЦРУ.

и в брилянтния период на своята кариера нанесе серия от съкрушителни удари на БКП. От разгрома на съвършената нелегална организация на ген. Владимир Заимов и залавянето на членовете на ЦК на БКП, с процеса срещу тях и убийството на Емил Марков, та чак до разбиване на шпионската група на Александър Пеев-Боевой."

ДОКАЗАТЕЛСТВО: Иван-Асен Георгиев е заснет през стената на апартамента си в комплекса “Заимов” да работи с радио.

Виж цялата статия тук

Иван-Асен Георгиев със съпругата си в Ню Йорк.

КВАРТИРА: Докато Иван-Асен е в Ню Йорк, ДС намира улики в новия му апартамент на ул. “Заимов”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Харесвам се, не ми пука, фука се Анджи В садо-мазо порноклип лъсна джендърът Анджелина, известна като двойничка на Николета Лозанова. 21-годишният Филип, както е родното й име, не се посвени и веднага след като преминала от мъжки в женски пол, решила да заснема видео със секссъдържание за спомен. "И за това ли ще ме мразите?

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник.

Световна шампионка по гимнастика дарява лентата си от олимпиадата в Рио де Жанейро в подкрепа на каузата "Сърце за пример". Християна Тодорова и куп популярни лица дават лични вещи за благотворителен търг в подкрепа на жени, жертви на насилие. Актрисата Стоянка Мутафова, певиците Нели Рангелова, Михаела Маринова и Сантра,