Пролетен прием в магистърски програми на НБУ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6618495 www.24chasa.bg

Нов български университет обявява ПРОЛЕТЕН прием в магистърски програми. Обучението в тях е със средна продължителност една година и половина. Изключение са магистърските програми „Архитектура“ с шестгодишен период на обучение и „Право“ с петгодишен период на обучение. Голяма част от магистърските програми предлагат възможност за обучение и на студенти с придобита квалификационна степен „професионален бакалавър“ в същото професионално направление.

Срокът за подаване на документи е 08.01.2018 – 11.02.2018 г.

Приемът в магистърските програми включва:

• интервю с комисия (Според обявените дати за всяка програма.)

• мотивационно есе

• допълнителни изисквания, които са посочени от конкретната програма

Документите за кандидатстване са:

• заявление за кандидатстване (може да бъде получено в НБУ-София, в локалните центрове или в сайта на НБУ - тук)

• диплома за средно образование (оригинал и ксерокопие)

• диплома за завършено висше образование (оригинал и ксерокопие) или академична справка и уверение (ако все още нямате издадена диплома).

• лична карта (оригинал и ксерокопие).

Документи се подават в Студентския център на Университета и в локалните центрове във Варна, Видин и Пловдив.

Програмите, които обявяват пролетен прием ще бъдат публикувани на сайта на Университета в раздел Кандидат-студенти – Прием в магистърски програми, след 15.12.2017 г.

Нов български университет провежда обучение в бакалавърски програми, програми за професионален бакалавър, магистърски и докторски програми. НБУ предлага и продължаващо обучение в сферата на изкуствата, езиците, политиката, мениджмънта, мрежовите технологии и др.

Обучението е редовно, дистанционно, интензивно (задочно) и електронно и се осигурява от факултетите. Организирано е в учебни програми, част от които предлагат избор между редовна и дистанционна форма на провеждане.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Германия нищи канала за крадени тузарски коли, който бе разбит у нас преди 4 месеца, научи "България Днес". Родните криминалисти сгащиха банда, наемала луксозни автомобили от Германия, които отмъквала и докарвала в България. Тук след интервенции по рамата колите били продавани на нищо неподозиращи купувачи.

Григор Димитров няма да вземе участие в традиционния турнир "Некер Къп" на острова на милиардера сър Ричард Брансън. Най-добрият български тенисист не е сред поканените звезди за тазгодишното издание на благотворителната изява. То ще се проведе от 24 до 29 ноември на острова на Брансън - Некер. Вече няколко години Брансън провежда про-аматьорската

Плочките на входа на Южния парк в София откъм бул. Витоша се надигнаха. За това алармираха граждани в социалните мрежи тази сутрин. Случаят отново повдига въпроса за качеството на ремонтните дейности в