Пролетен прием в магистърски програми на НБУ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6618495 www.24chasa.bg

Нов български университет обявява ПРОЛЕТЕН прием в магистърски програми. Обучението в тях е със средна продължителност една година и половина. Изключение са магистърските програми „Архитектура“ с шестгодишен период на обучение и „Право“ с петгодишен период на обучение. Голяма част от магистърските програми предлагат възможност за обучение и на студенти с придобита квалификационна степен „професионален бакалавър“ в същото професионално направление.

Срокът за подаване на документи е 08.01.2018 – 11.02.2018 г.

Приемът в магистърските програми включва:

• интервю с комисия (Според обявените дати за всяка програма.)

• мотивационно есе

• допълнителни изисквания, които са посочени от конкретната програма

Документите за кандидатстване са:

• заявление за кандидатстване (може да бъде получено в НБУ-София, в локалните центрове или в сайта на НБУ - тук)

• диплома за средно образование (оригинал и ксерокопие)

• диплома за завършено висше образование (оригинал и ксерокопие) или академична справка и уверение (ако все още нямате издадена диплома).

• лична карта (оригинал и ксерокопие).

Документи се подават в Студентския център на Университета и в локалните центрове във Варна, Видин и Пловдив.

Програмите, които обявяват пролетен прием ще бъдат публикувани на сайта на Университета в раздел Кандидат-студенти – Прием в магистърски програми, след 15.12.2017 г.

Нов български университет провежда обучение в бакалавърски програми, програми за професионален бакалавър, магистърски и докторски програми. НБУ предлага и продължаващо обучение в сферата на изкуствата, езиците, политиката, мениджмънта, мрежовите технологии и др.

Обучението е редовно, дистанционно, интензивно (задочно) и електронно и се осигурява от факултетите. Организирано е в учебни програми, част от които предлагат избор между редовна и дистанционна форма на провеждане.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чаровната синоптичка Нора Шопова отмаря след изнурителен работен ден с половинката си пред широкия екран, видя "България Днес". В изискани тоалети Нора и приятелят й изгледаха един филм в киното на столичен мол, след което се отдадоха на интимна вечеря и сладки приказки в ресторант в търговския център.

С мощно лъскаво БМВ и любов към вестниците събра очите на шофьори на столична бензиностанция Минко Герджиков. Новият силен човек във футболният "Левски" явно се интересува какво пишат медиите за него след повторното му завръщане на "Герена" и дали някой ще припомни "Златния скункс", който му бе връчен заради проблема с презонирането на София и

Войната между нападателя на "Бетис" Хесе Родригес и бившата му половинка Аура Руис няма спирка. Двамата не спират да се плюят в медиите и да си правят мръсни номера след раздялата. Сега Хесе предприе нова стъпка във "военнните действия". Той даде майката на сина си на прокуратурата на Лас Палмас. Нападателят се жалва,