Валери Симеонов се нанася в легендарната къща на СДС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6621024 www.24chasa.bg
СНИМКИ: “24 ЧАСА”

Партията на вицепремиера Валери Симеонов Национален фронт за спасение на България (НФСБ) ще получи от правителството нова партийна централа. В сряда Министерският съвет ще им даде под наем третия и четвъртия етаж от сградата на “Раковски” 134, която от 1990 г. е централа на СДС. Миналата седмица Симеонов обяви, че не иска да вижда премиера Бойко Борисов, защото го изиграл за втория лифт на Банско.

Синята партия все още обитава първите два етажа от сградата, въпреки че още през юни областният управител Николай Пехливанов, който е от квотата на “Атака”, им изпрати покана да се изнасят. СДС няма право на сграда от държавата, защото остана извън парламента.

Симеонов успява да влезе на “Раковски” 134 от втория опит. Той искаше емблематичната за десните сграда и през 2013 г., но тогава се оказа, че наемът на СДС изтича чак през 2015 г. В момента НФСБ ползва втория етаж в сграда на ул. “Цар Калоян” 10.

Валери Симеонов се нанася в легендарната къща на СДС

Освен Симеонов апетити да обитава “Раковски” 134 имаше и “Воля” на Веселин Марешки. През пролетта, когато стана известно, че правителството ще прати съквартиранти на сините, лидерът на СДС Божидар Лукарски заплаши с живи вериги.

Сградата на “Раковски” 134 е централа на СДС още от 1990 г. На малката снмика - вицепремиерът Валери Симеонов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена