100 хил. лв. обезщетение за строител, пратил в гроба пиян с един юмрук в Рудозем

https://www.24chasa.bg/novini/article/6629858 www.24chasa.bg
Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативения съд . СНИМКА: "24 часа", Архив

100 хил. лева обезщетение отреди Окръжния съд в Смолян за близките на мъж умрял с един удар с юмрук, нанесен от строителен техник в Рудозем.

58-годишния Свилен Малинов умря през септември след разпра с 40-годишния строителен техник Хикмет К. Разправията между техника и по-възрастния мъж преди фаталния удар започнала по-рано. Свилен влязъл в офиса да се кара защо работници са включили кабел в захранване и Хикмет го изгонил. Според строителния техник, Свилен бил пиян. Във фаталния ден строителния техник наглеждал обекта с Мерцедес-а си, когато усетил удар по колата си отзад и като се обърнал видял Свилен да размахва ръце. Като слязъл от автомобила, Свилен го посрещнал с псувни и обиди и налетял заплашително да го удари, а Хикмет му отвърнал с удар с юмрук. След удара мъжът паднал на земята и се чул шум от строшена бутилка, която държал. При падането Свилен си строшил черепа. Заради тежката черепно-мозъчна травма е транспортиран от Рудозем в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, където починал на 8 октомври м.г. Окръжния съд в Смолян го осъди с лишаване от свобода в срок от 2 години, чието изтърпяване се отлага за срок от три години.

Съдат реши, освен общото обезщетение на двама наследници на Свилен съответно по 60 и 40 хил.лв., той да заплати направените по делото разноски от 1236 лв., както и 4 000 лева държавна такса върху уваженият размер на гражданските искове.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативения съд .

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Личният му лекар го пази след едномесечния престой в болница Борислав РАДОСЛАВОВ Не дават на Неофит да служи, научи "България Днес". Изписаният от болница след едномесечен престой на легло патриарх най-вероятно само ще присъства на тържествената литургия по случай големия християнски празник Петдесетница в неделя - 27 май.

След смъртта на мъжа ми всички ми обърнаха гръб и искаха да ме смачкат! Той ми помогна да се справя с тежката депресия "Георги Парцалев ми спаси живота, след като всички ми обърнаха гръб! Затова с удоволствие ще получа почетния му знак." Това каза пред вестник "България Днес“ актрисата Стоянка Мутафова,

Вдовицата на убития командос Емил Шарков в Холандия с новата си любов Милена Шаркова и любимият й мъж се впуснаха в нови пътешествия, видя "България Днес". Вдовицата на застреляния командос Емил Шарков отиде с новото си гадже в Амстердам. Там двамата се отдават на романтичен воаяж и обиколки из най-красивите кътчета на холандската столица.