Каракачанов с тревожно писмо до Борисов: Лобита натискат България да въведе “третия пол”

https://www.24chasa.bg/novini/article/6632968 www.24chasa.bg
Еднополовите бракове могат да се узаконят с ратифицирането на Истанбулската конвенция.

Международни лобита натискат България да узакони “третия пол”, като ратифицира Истанбулската конвенция, алармира ВМРО.

Според хората на вицепремиера Красимир Каракачанов в Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, известна като Истанбулска конвенция, се налагат учебни програми за изучаване на хомосексуализъм и травестизъм и създава възможност за налагане на еднополови “бракове”. Програмите са на всички образователни нива -– от детската градина до университета. Затова от ВМРО са твърдо против ратификацията.

На 21 ноември от Брюксел зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова заяви, че България ще ратифицира конвенцията до края на 2017 г. и работи активно това да направи и ЕС.

Документът е приет от Съвета на Европа през 2011 г. и е в сила от 2014 г., но България все още не е страна по него. Конвенцията досега е ратифицирана от 28 държави, сред които Турция, Белгия, Дания, Германия, Италия, Полша, Румъния, Сърбия, Швейцария.

ВМРО сочи чл. 3, който въвежда определение за пол и полова идентичност като нещо различно от биологичния. Освен това приемането на конвенцията щяло да задължи България да дава статут на бежанец на всеки чужденец с “особености на пола”.

30 граждански, християнски и други организации за защита на семейството изпратили писмо за недопускане на ратификацията до вицето Каракачанов. Той вече осъдил скандалните текстове и изпратил писмо до началника на кабинета на премиера Бойко Борисов, съобщават от пресцентъра на партията му. В писмото се настоява конвенцията да се гледа по същество едва след като бъде подложена на широк обществен дебат.