Месец след изчезването си загиналата в сатанински ритуал Лилия е видяна в Атина

https://www.24chasa.bg/novini/article/6644532 www.24chasa.bg
Торстен Фоман

23-годишната българка Лилия Ботушева, която бе открита мъртва на гръцкия остров Кефалония заедно с приятеля й, 30-годишния германец Торстен Фоман, също намерен мъртъв, са посещавали често Гърция.

Лице в лице със сатанистите от Кефалония се сблъскал професор Йоргос Прокопакис, миналия юни в Атина, няколко дни след изчезването на 23-годишната Лилия.

Срещнал е Лилия и приятеля й в апартамент, който наели чрез AirBnb от него, срещу Акропола.

Лилия Ботушева Снимка: Фейсбук
Лилия Ботушева Снимка: Фейсбук

Няколко дни по-късно, когато двойката напусна апартамента, оставяйки след себе си доста щети и разрухи по жилището, професорът потърсил момичето в интернет и видял агонизираното издирване на момичето от семейството й. На 7 юли той е изпратил съобщение до брат й, че я е видял и че е добре. В същото време е направил връзка и с полицейските органи, за да свидетелства, че е видял издирваната девойка.

"Белезите по ръцете на Лидия показват, че тя вероятно е предложила кръвта си на онези, които са я привлекли в този култ, а изборът да се направи церемонията на 31 декември (близо до 7 януари, когато за сатанизмът е жертвен ден) вероятно не е съвпадение ", разказва пред гръцки медии Вангелис Кутрунбелис, бивш полицай, участвал в много церемонии, за отдалечаване на сатанистически групи от Гърция.

Дали двойката е идвала и друг път в Гърция и дали поддържа връзки със сатанисти в Гърция, разследва в момента гръцката полиция.

Според информация на в. "24 часа" тялото на германеца ще бъде транспортирано в близките дни за Германия, като негови близки са поели разходите за това. Тялото на Лидия се очаква да бъде разпознато от близките й.