Месец след изчезването си загиналата в сатанински ритуал Лилия е видяна в Атина

https://www.24chasa.bg/novini/article/6644532 www.24chasa.bg
Торстен Фоман

23-годишната българка Лилия Ботушева, която бе открита мъртва на гръцкия остров Кефалония заедно с приятеля й, 30-годишния германец Торстен Фоман, също намерен мъртъв, са посещавали често Гърция.

Лице в лице със сатанистите от Кефалония се сблъскал професор Йоргос Прокопакис, миналия юни в Атина, няколко дни след изчезването на 23-годишната Лилия.

Срещнал е Лилия и приятеля й в апартамент, който наели чрез AirBnb от него, срещу Акропола.

Лилия Ботушева Снимка: Фейсбук

Няколко дни по-късно, когато двойката напусна апартамента, оставяйки след себе си доста щети и разрухи по жилището, професорът потърсил момичето в интернет и видял агонизираното издирване на момичето от семейството й. На 7 юли той е изпратил съобщение до брат й, че я е видял и че е добре. В същото време е направил връзка и с полицейските органи, за да свидетелства, че е видял издирваната девойка.

"Белезите по ръцете на Лидия показват, че тя вероятно е предложила кръвта си на онези, които са я привлекли в този култ, а изборът да се направи церемонията на 31 декември (близо до 7 януари, когато за сатанизмът е жертвен ден) вероятно не е съвпадение ", разказва пред гръцки медии Вангелис Кутрунбелис, бивш полицай, участвал в много церемонии, за отдалечаване на сатанистически групи от Гърция.

Дали двойката е идвала и друг път в Гърция и дали поддържа връзки със сатанисти в Гърция, разследва в момента гръцката полиция.

Според информация на в. "24 часа" тялото на германеца ще бъде транспортирано в близките дни за Германия, като негови близки са поели разходите за това. Тялото на Лидия се очаква да бъде разпознато от близките й.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Известният блус музикант Буги Барабата е починал тази нощ! Скръбната вест съобщиха негови колеги от радио "Z Rock". Не се съобщават причините за кончината на 58-годишния музикант. Той бе една от най-колоритните фигури в българския блус и рок. Истинското му име е Марио Събев. Той е роден на 24 декември 1960 г.

На дюнери и цигари кара през последно време режисьорът Нидал Алгафари, видяха топпапараците на "България Днес". Видимо наедрял от нездравословните закуски, Нидал бе изловен на улицата с поредната покупка на арабски сандвич. В другата ръка нагизденият в бяла риза бивш пиар стискаше димящ фас. Нездравословно!

Шеф-готвачът Дани Спартак не е изкусен майстор само в кухнята. Бива го и в механиката! Победителят от първия сезон на "Хелс Китчън" бе уловен от папараците на "България Днес" да поправя кола пред столичен ресторант. Спартак излезе директно от кухнята, като даже нямаше време да махне престилката си, с която забърква гурме ястията.