Балони летяха в небето в памет на Нанси

https://www.24chasa.bg/novini/article/6646030 www.24chasa.bg
На входа на училището е направен траурен кът за Нанси. СНИМКА: Десислава Кулелиева

Психолози говорят със съучениците ѝ, за да преодолеят шока от загубата

Десетки балони с послания полетяха в небето в памет на убитата 16-годишна Нанси Иванова. Нейните съученици от 10-и “в” клас в столичното 23-о СУ “Жолио - Кюри” организираха траурен ритуал в двора на училището днес, за да изразят чувствата си от непрежалимата загуба.

На входа на училището пък съучениците й направиха траурен кът, в който закачиха снимка на убитото момиче и ваза с рози, до която написаха:

“Мила Нанси,

дано си на едно

по-добро и

красиво място.

Липсваш ни!

Ще останеш завинаги в сърцата ни!”. Под снимката на красивото момиче имаи тетрадка, в която цял ден ученици оставяха послания за нея. С химикал и трепереща ръка един от съучениците ѝ написа: “Скъпа Нанси, съжалявам, че почина толкова млада и красива. Дано почиваш в мир. Обичаме те!” Децата не спираха да пишат през целия ден колко много ще им липсва усмихнатото момиче.

“Решението за къта и балоните бе на децата, защото те искаха да изразят по някакъв начин мъката си, а няма близки, към които да се обърнем”, разказа директорката на училището Нина Чанева.

В часа на класния те измайсториха и специален дневник, в който всеки написа спомени за Нанси - такава, каквато винаги ще я помнят.

“Тя бе едно скромно дете. Изключително лъчезарно, усмихнато, обичащо и добро дете. Тя не е създавала никога проблеми”, разказа още директорката.

За две години в училището

Нанси не е

имала нито едно

закъснение за

час. Тя бе много

старателна и

добра ученичка,

обясни още Чанева. Тя разказа, че всички деца от класа са в много добри и приятелски отношения.

За да преодолеят шока от жестокото убийство, с децата работят трима психолози. Те не могат да си обяснят жестокостта и са много разстроени. “Надявам се във времето да преодолеят тази мъка, защото за тях това е огромна травма”, каза още Чанева.

В сряда по време на часовете са присъствали и родители на децата, за да им окажат подкрепа в мъката. “За първи път те се сблъскват с жестокостите на живота, при това най-необяснимите. Когато има някакво обяснение за трагични моменти, децата го разбират, но когато не можеш да им обясниш жестоката съдба, е много трудно”, каза с мъка в очите Чанева. Тя се надява децата да преодолеят с времето загубата на своята приятелка.

Съучениците на Нанси искат да отидат на погребението ѝ, за да се сбогуват с нея. Те се надяват да получат информация от съседи кога ще е поклонението.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с