Балони летяха в небето в памет на Нанси

https://www.24chasa.bg/novini/article/6646030 www.24chasa.bg
На входа на училището е направен траурен кът за Нанси. СНИМКА: Десислава Кулелиева

Психолози говорят със съучениците ѝ, за да преодолеят шока от загубата

Десетки балони с послания полетяха в небето в памет на убитата 16-годишна Нанси Иванова. Нейните съученици от 10-и “в” клас в столичното 23-о СУ “Жолио - Кюри” организираха траурен ритуал в двора на училището днес, за да изразят чувствата си от непрежалимата загуба.

На входа на училището пък съучениците й направиха траурен кът, в който закачиха снимка на убитото момиче и ваза с рози, до която написаха:

“Мила Нанси,

дано си на едно

по-добро и

красиво място.

Липсваш ни!

Ще останеш завинаги в сърцата ни!”. Под снимката на красивото момиче имаи тетрадка, в която цял ден ученици оставяха послания за нея. С химикал и трепереща ръка един от съучениците ѝ написа: “Скъпа Нанси, съжалявам, че почина толкова млада и красива. Дано почиваш в мир. Обичаме те!” Децата не спираха да пишат през целия ден колко много ще им липсва усмихнатото момиче.

“Решението за къта и балоните бе на децата, защото те искаха да изразят по някакъв начин мъката си, а няма близки, към които да се обърнем”, разказа директорката на училището Нина Чанева.

В часа на класния те измайсториха и специален дневник, в който всеки написа спомени за Нанси - такава, каквато винаги ще я помнят.

“Тя бе едно скромно дете. Изключително лъчезарно, усмихнато, обичащо и добро дете. Тя не е създавала никога проблеми”, разказа още директорката.

За две години в училището

Нанси не е

имала нито едно

закъснение за

час. Тя бе много

старателна и

добра ученичка,

обясни още Чанева. Тя разказа, че всички деца от класа са в много добри и приятелски отношения.

За да преодолеят шока от жестокото убийство, с децата работят трима психолози. Те не могат да си обяснят жестокостта и са много разстроени. “Надявам се във времето да преодолеят тази мъка, защото за тях това е огромна травма”, каза още Чанева.

В сряда по време на часовете са присъствали и родители на децата, за да им окажат подкрепа в мъката. “За първи път те се сблъскват с жестокостите на живота, при това най-необяснимите. Когато има някакво обяснение за трагични моменти, децата го разбират, но когато не можеш да им обясниш жестоката съдба, е много трудно”, каза с мъка в очите Чанева. Тя се надява децата да преодолеят с времето загубата на своята приятелка.

Съучениците на Нанси искат да отидат на погребението ѝ, за да се сбогуват с нея. Те се надяват да получат информация от съседи кога ще е поклонението.