Балони летяха в небето в памет на Нанси

https://www.24chasa.bg/novini/article/6646030 www.24chasa.bg
На входа на училището е направен траурен кът за Нанси. СНИМКА: Десислава Кулелиева

Психолози говорят със съучениците ѝ, за да преодолеят шока от загубата

Десетки балони с послания полетяха в небето в памет на убитата 16-годишна Нанси Иванова. Нейните съученици от 10-и “в” клас в столичното 23-о СУ “Жолио - Кюри” организираха траурен ритуал в двора на училището днес, за да изразят чувствата си от непрежалимата загуба.

На входа на училището пък съучениците й направиха траурен кът, в който закачиха снимка на убитото момиче и ваза с рози, до която написаха:

“Мила Нанси,

дано си на едно

по-добро и

красиво място.

Липсваш ни!

Ще останеш завинаги в сърцата ни!”. Под снимката на красивото момиче имаи тетрадка, в която цял ден ученици оставяха послания за нея. С химикал и трепереща ръка един от съучениците ѝ написа: “Скъпа Нанси, съжалявам, че почина толкова млада и красива. Дано почиваш в мир. Обичаме те!” Децата не спираха да пишат през целия ден колко много ще им липсва усмихнатото момиче.

“Решението за къта и балоните бе на децата, защото те искаха да изразят по някакъв начин мъката си, а няма близки, към които да се обърнем”, разказа директорката на училището Нина Чанева.

В часа на класния те измайсториха и специален дневник, в който всеки написа спомени за Нанси - такава, каквато винаги ще я помнят.

“Тя бе едно скромно дете. Изключително лъчезарно, усмихнато, обичащо и добро дете. Тя не е създавала никога проблеми”, разказа още директорката.

За две години в училището

Нанси не е

имала нито едно

закъснение за

час. Тя бе много

старателна и

добра ученичка,

обясни още Чанева. Тя разказа, че всички деца от класа са в много добри и приятелски отношения.

За да преодолеят шока от жестокото убийство, с децата работят трима психолози. Те не могат да си обяснят жестокостта и са много разстроени. “Надявам се във времето да преодолеят тази мъка, защото за тях това е огромна травма”, каза още Чанева.

В сряда по време на часовете са присъствали и родители на децата, за да им окажат подкрепа в мъката. “За първи път те се сблъскват с жестокостите на живота, при това най-необяснимите. Когато има някакво обяснение за трагични моменти, децата го разбират, но когато не можеш да им обясниш жестоката съдба, е много трудно”, каза с мъка в очите Чанева. Тя се надява децата да преодолеят с времето загубата на своята приятелка.

Съучениците на Нанси искат да отидат на погребението ѝ, за да се сбогуват с нея. Те се надяват да получат информация от съседи кога ще е поклонението.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко