Неделчо имал куха фирма, издавал фалшиви фактури

https://www.24chasa.bg/novini/article/6646245 www.24chasa.bg
Тук Неделчо е в родната си къща в Сапарева баня, която е продал преди 2 г.

42-годишният Неделчо Юнаков и приятелката му Кети са имали дългове по няколко потребителски кредита, а един от тях не е бил обслужван през последните месеци, научи “24 часа”.

Неделчо е бил заплашен от съдия-изпълнител. Един от кредитите се е водил на името на майката на Кети - Еленка, която също беше застреляна.

Неделчо е теглил

и ипотечен

кредит, за да

купи къщата

в Нови Искър, която е заложена в банката. При изплащането му обаче нямало забавяне. Имотът станал негов през април 2017 г., когато е финализирана сделката.

Неделчо нямал официални доходи. Не е била трудово заета и Кети. В миналото си те са имали фирми, но не са печелили от тях, става ясно от отчетите на дружествата.

Кети е съсобственик с още две жени на “Деви Ке” ООД. Развивали са малко магазинче на базара в столичния кв. “Люлин”.

Участието на Неделчо Юнаков в “Бау Консултинг Мениджмънт” пък даде една от първоначалните версии на разследването за жестокото шесторно убийство.

През април 2012 г. това дружество е прехвърлено на Неделчо от Младен Василев, който

има десетки

фирми без

дейност и явно

е бушон

по верига.

Докато Неделчо е собственик и управител на “Бау Консултинг Мениджмънт” сключва договор с “Булгар Еко продукт” ЕООД за строеж на сграда на голямо предприятие. При проверка на договорите и на фактурите става ясно, че фирмата на Неделчо не е имала работници, складове и капацитет да извърши тази дейност. След проверката на НАП е отказано възстановяването на ДДС на една от фирмите по веригата. Тя е завела административно дело срещу ревизионния акт за 282 хил. лв. и го губи. Фактурите, издадени от “Бау Консултинг Мениджмънтг”, са на стойност едва 26 хил. лв. По делото става ясно, че един от собствениците на фирми по веригата, но не тази на Неделчо е трябвало да предполага, че участва в данъчна измама.

Още преди НАП да започне проверка по договорите, Неделчо

Юнаков е

прехвърлил

фирмата на

трети човек,

а след това тя е препродадена на четвърти. Всички документи се придвижвали от адвокати.

Неделчо дори не е разпитван по делото. Това е единственото участие в легален бизнес на разстреляния Неделчо Юнаков като собственик и управител на фирми. 

Убитият автомонтьор - внук на партизанин

“Още щом го видях по телевизията, си казах - това е наш Делчо. Не съм го виждала от дете, но го познах - същият си е”, каза пред “24 часа” възрастна жена, която живее близо до родната къща на Неделчо Юнаков в Сапарева баня. В малкото градче почти нямат спомени от него, защото много отдавна заедно с родителите си се преселили в София. Родът му по майчина линия е от Сапарева баня. Той е внук на учителите Борис и Ценка Щереви. Дядо му Борис е бил партизанин, спомнят си възрастни хора в града.

Майка му Петранка е единствено дете на учителското семейство. Така че по майчина линия убитият няма близки роднини. Петранка се омъжила за Георги Юнаков, който бил от Пазарджик, но заживял при жена си в Сапарева баня.

От брака си имат три деца. Неделчо е средният, има кака Малинка и по-малък брат Борис. Те също живеят в София, казват комшиите в махалата. Спомените им са свързани най-вече с баба му и дядо му, защото те останали до смъртта си да живеят в градчето. Били много уважавани учители. През лятото Неделчо често им гостувал.

Преди около 2 г. той продал наследствената къща на баба си и дядо си на свой съученик и приятел - Любомир Дуков. Съседи казват, че и след като продал къщата, Неделчо идвал няколко пъти с жена си на гости при Дуков.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Борислав РАДОСЛАВОВ     Лекари вадят стомаха и далака й, топи се до 35 кг 35 килограма! До толкова се е стопила 35-годишната Силвия Климентова от Шумен в тежката битка с рака. Ужасът за многодетната майка започва с откриването на карцином на стомаха. За съжаление той е диагностициран твърде късно - вече в четвърти стадий

Голмайстор №1 на ЦСКА и "А" група Петър Жеков се присмя на новия член на елита ЦСКА 1948. Носителят на "Златната обувка" е против каквото и да е обединение с алтернативния "червен" клуб. В последните дни подобно мнение изразиха и други големи легенди на "армейците" като Димитър Пенев, Георги Велинов и Георги Илиев