Неделчо имал куха фирма, издавал фалшиви фактури

https://www.24chasa.bg/novini/article/6646245 www.24chasa.bg
Тук Неделчо е в родната си къща в Сапарева баня, която е продал преди 2 г.

42-годишният Неделчо Юнаков и приятелката му Кети са имали дългове по няколко потребителски кредита, а един от тях не е бил обслужван през последните месеци, научи “24 часа”.

Неделчо е бил заплашен от съдия-изпълнител. Един от кредитите се е водил на името на майката на Кети - Еленка, която също беше застреляна.

Неделчо е теглил

и ипотечен

кредит, за да

купи къщата

в Нови Искър, която е заложена в банката. При изплащането му обаче нямало забавяне. Имотът станал негов през април 2017 г., когато е финализирана сделката.

Неделчо нямал официални доходи. Не е била трудово заета и Кети. В миналото си те са имали фирми, но не са печелили от тях, става ясно от отчетите на дружествата.

Кети е съсобственик с още две жени на “Деви Ке” ООД. Развивали са малко магазинче на базара в столичния кв. “Люлин”.

Участието на Неделчо Юнаков в “Бау Консултинг Мениджмънт” пък даде една от първоначалните версии на разследването за жестокото шесторно убийство.

През април 2012 г. това дружество е прехвърлено на Неделчо от Младен Василев, който

има десетки

фирми без

дейност и явно

е бушон

по верига.

Докато Неделчо е собственик и управител на “Бау Консултинг Мениджмънт” сключва договор с “Булгар Еко продукт” ЕООД за строеж на сграда на голямо предприятие. При проверка на договорите и на фактурите става ясно, че фирмата на Неделчо не е имала работници, складове и капацитет да извърши тази дейност. След проверката на НАП е отказано възстановяването на ДДС на една от фирмите по веригата. Тя е завела административно дело срещу ревизионния акт за 282 хил. лв. и го губи. Фактурите, издадени от “Бау Консултинг Мениджмънтг”, са на стойност едва 26 хил. лв. По делото става ясно, че един от собствениците на фирми по веригата, но не тази на Неделчо е трябвало да предполага, че участва в данъчна измама.

Още преди НАП да започне проверка по договорите, Неделчо

Юнаков е

прехвърлил

фирмата на

трети човек,

а след това тя е препродадена на четвърти. Всички документи се придвижвали от адвокати.

Неделчо дори не е разпитван по делото. Това е единственото участие в легален бизнес на разстреляния Неделчо Юнаков като собственик и управител на фирми. 

Убитият автомонтьор - внук на партизанин

“Още щом го видях по телевизията, си казах - това е наш Делчо. Не съм го виждала от дете, но го познах - същият си е”, каза пред “24 часа” възрастна жена, която живее близо до родната къща на Неделчо Юнаков в Сапарева баня. В малкото градче почти нямат спомени от него, защото много отдавна заедно с родителите си се преселили в София. Родът му по майчина линия е от Сапарева баня. Той е внук на учителите Борис и Ценка Щереви. Дядо му Борис е бил партизанин, спомнят си възрастни хора в града.

Майка му Петранка е единствено дете на учителското семейство. Така че по майчина линия убитият няма близки роднини. Петранка се омъжила за Георги Юнаков, който бил от Пазарджик, но заживял при жена си в Сапарева баня.

От брака си имат три деца. Неделчо е средният, има кака Малинка и по-малък брат Борис. Те също живеят в София, казват комшиите в махалата. Спомените им са свързани най-вече с баба му и дядо му, защото те останали до смъртта си да живеят в градчето. Били много уважавани учители. През лятото Неделчо често им гостувал.

Преди около 2 г. той продал наследствената къща на баба си и дядо си на свой съученик и приятел - Любомир Дуков. Съседи казват, че и след като продал къщата, Неделчо идвал няколко пъти с жена си на гости при Дуков.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бизнесмен и приятелката му оковани с железа и изхвърлени живи в река Камчия заради дълг към Краля на скрапа Невърнат дълг от едва 30 хиляди лева става причина за отвличане и последвало жестоко убийство в стила на италианската мафия на бизнесмена Венцислав Евтимов и неговата секретарка и интимна приятелка Димитринка Пекова.

Убитите нямат роднинска връзка Откритите дрехи в бидоните са евтини, произведени са преди 4-5 години Шивашки цехове и пазари са на мушката на криминалисти, разследващи двата разчленени трупа край Негован, научи "България Днес". Вече седмица от полицията не могат да разкрият самоличността на телата, намерени натъпкани в бидони край водоема на

Тирове със стоки минавали границата само на хартия заради схеми с ДДС Дело за митнически далавери през ГКПП "Кардам" от 2009 г. изискано от спецобвинението Далавери с фиктивен износ на зърно и брашно през ГКПП "Кардам" отпреди 10 години се нищят по делото срещу Миню Стайков! Към разследването срещу алкохолния бос за данъчни престъпления е изискан