ДНК доказва: Росен Ангелов е убил шестимата в Нови Искър

https://www.24chasa.bg/novini/article/6647196 www.24chasa.bg

Привлечен беше обвиняем - Росен Желев Ангелов. Това каза директорът на националната следствена служба Борислав Сарафов на брифинг на МВР, прокуратурата и следствието във връзка с шесторното убийство в Нови Искър.

"Аутопсията показва, че всеки е убит с по няколко изстрели, в главата на всяка от жертвите е направен по един контролен изстрел. Искал е да е сигурен, че всички са мъртви", каза още Сарафов. 

"За по-малко от 48 часа бяха извършени много процесуално-следствени действия - 16 огледа на местопроизшествието, 91 експертизи са назначени, 18 от тях са ДНК. 36 са биологичните експертизи, 31 комплексни и 6 съденомедицински експертизи. Бяха разпитани 21 свидели, някои от тях пред съдия", добави той.

Борислав Сарафов КАДЪР: Канал 3

"Росен Ангелов е имал интимна връзка с Кети, която е продължила 6 месеца преди убийството. Росен Желев Ангелов има три присъди "лишаване от свобода". Първата му присъда е от 1984 г., затова че е откраднал лично имущество. Втората му присъда е от 1999г. - на втори юли 1997 г. в София е наказан със 7 години за изнасилване. През 2002 г. Росен Ангелов е освободен предсрочно от затвора. Третата присъда е влязла на 22 дек. 2009 г. - на 12 февруари 2007 г. в Луково е съблякъл дете на 12 години. Осъден е за 8 години. Лицето не е приведено за изтърпяване на наказанието, тъй като се е укрил. Той е обявен за издирване на 8 септември 2009 г. Освен тези присъди Ангелов е обект на досъдебни производства. Той е без работа и без имоти. Прякорът му е "Горският", добави директорът на следствената служба.

"ДНК тест доказва, че Ангелов е убил шестимата в Нови Искър", каза още Сарафов.

"Ангелов взема всички мерки, за да не бъде уставен и задържан. Деянието за което сме го привлекли е предумишлено извършено деяние. Към момента мярка за него не е взета, тъй като е привлечен задочно. В момента в който бъде установен, ще бъде определена мярка за неотклонение. Това каза градският прокурор на София Емилия Русинова.

"Информацията която установихме е че Ангелов е изключително опасен, въоръжен е най-вероятно. В дома му са открити части от ръчни гранати, имаме информация, че той е търсил да се снабди с дълго огнестрелно оръжие. Поради постъпилата информация министърът на вътрешните работи е свикал щаб, за да се проведе мащабна информажия по издирването му. Около мястото където имаме последни данни, че е засичан този човек е наситено с полицейски сили. Те ще останат докато знаем, че не пребивава на тази територия. Има термонаблюдение на района, хеликоптери. Лицето дълго време се е укривало, той е предприел всички мерки за неговото откриване. На втори е открито престъплението, което му помага да се укрие. Това каза главният секретар на МВР Младен Маринов.

"Вчера получихме няколко информации. В помещение, което той е пребивавал в село Луково бяха открити важни доказателства. Това не е човек, който се задържа дълго на едно място. От въпросната къща са иззети доказателства. Използвахме служебни кучета. Всички роднини и възможни хора, които биха ни дали информация, са жертви на самото престъпление. Лицето има изключително тесен кръг на познати. В онзи ден нямаше откъде да вземем информация", добави Маринов.

Очаквайте подробности.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с