ДНК доказва: Росен Ангелов е убил шестимата в Нови Искър

https://www.24chasa.bg/novini/article/6647196 www.24chasa.bg

Привлечен беше обвиняем - Росен Желев Ангелов. Това каза директорът на националната следствена служба Борислав Сарафов на брифинг на МВР, прокуратурата и следствието във връзка с шесторното убийство в Нови Искър.

"Аутопсията показва, че всеки е убит с по няколко изстрели, в главата на всяка от жертвите е направен по един контролен изстрел. Искал е да е сигурен, че всички са мъртви", каза още Сарафов. 

"За по-малко от 48 часа бяха извършени много процесуално-следствени действия - 16 огледа на местопроизшествието, 91 експертизи са назначени, 18 от тях са ДНК. 36 са биологичните експертизи, 31 комплексни и 6 съденомедицински експертизи. Бяха разпитани 21 свидели, някои от тях пред съдия", добави той.

Борислав Сарафов КАДЪР: Канал 3
Борислав Сарафов КАДЪР: Канал 3

"Росен Ангелов е имал интимна връзка с Кети, която е продължила 6 месеца преди убийството. Росен Желев Ангелов има три присъди "лишаване от свобода". Първата му присъда е от 1984 г., затова че е откраднал лично имущество. Втората му присъда е от 1999г. - на втори юли 1997 г. в София е наказан със 7 години за изнасилване. През 2002 г. Росен Ангелов е освободен предсрочно от затвора. Третата присъда е влязла на 22 дек. 2009 г. - на 12 февруари 2007 г. в Луково е съблякъл дете на 12 години. Осъден е за 8 години. Лицето не е приведено за изтърпяване на наказанието, тъй като се е укрил. Той е обявен за издирване на 8 септември 2009 г. Освен тези присъди Ангелов е обект на досъдебни производства. Той е без работа и без имоти. Прякорът му е "Горският", добави директорът на следствената служба.

"ДНК тест доказва, че Ангелов е убил шестимата в Нови Искър", каза още Сарафов.

"Ангелов взема всички мерки, за да не бъде уставен и задържан. Деянието за което сме го привлекли е предумишлено извършено деяние. Към момента мярка за него не е взета, тъй като е привлечен задочно. В момента в който бъде установен, ще бъде определена мярка за неотклонение. Това каза градският прокурор на София Емилия Русинова.

"Информацията която установихме е че Ангелов е изключително опасен, въоръжен е най-вероятно. В дома му са открити части от ръчни гранати, имаме информация, че той е търсил да се снабди с дълго огнестрелно оръжие. Поради постъпилата информация министърът на вътрешните работи е свикал щаб, за да се проведе мащабна информажия по издирването му. Около мястото където имаме последни данни, че е засичан този човек е наситено с полицейски сили. Те ще останат докато знаем, че не пребивава на тази територия. Има термонаблюдение на района, хеликоптери. Лицето дълго време се е укривало, той е предприел всички мерки за неговото откриване. На втори е открито престъплението, което му помага да се укрие. Това каза главният секретар на МВР Младен Маринов.

"Вчера получихме няколко информации. В помещение, което той е пребивавал в село Луково бяха открити важни доказателства. Това не е човек, който се задържа дълго на едно място. От въпросната къща са иззети доказателства. Използвахме служебни кучета. Всички роднини и възможни хора, които биха ни дали информация, са жертви на самото престъпление. Лицето има изключително тесен кръг на познати. В онзи ден нямаше откъде да вземем информация", добави Маринов.

Очаквайте подробности.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска

Само 10 години изкара зад решетките касапинът Красимир Самарджийски, който наръга 42 пъти жена си Анна с джобно ножче! Ревнивият убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение успява да си спести половината наказание. Това става ясно от определение на съдия Петя Крънчева от Софийския градски съд, научи "България Днес"

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината! Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ "Народни будители", беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди заслуженото му отличие. "Признанието е много сладко