Каракачанов: Росен Ангелов е физически подготвен, има индикации, че е бил в Чуждестранния легион

https://www.24chasa.bg/novini/article/6648580 www.24chasa.bg
Красимир Каракачанов Снимка: Архив

Надявам се да хванем Росен Ангелов, каза вицепремиерът Красимир Каракачанов по Би Ти Ви за изидрвания за шесторното убийство в Нови Искър. В Луково хеликоптер помага в издирването.

Това е подготвен човек, не си представяйте аджамия на 56 години. От това, което знам, това е човек, който има подготовка, не е проблем да прави дълги преходи, физически подготвен, издържлив, съмнявам се, че е и много по-добре въоръжен. Има индикации, че е служил в Чуждестранния легион. С един пистолет да убие толкова много хора - това означава, че бързо и добре борави с оръжие. Оръжие със заглушител, ръчна учебна граната в къщата - каква е гаранцията, че няма и бойни гранати, какъв е проблемът да си е придобил ловна пушка, каза Каракачанов. Той добави, че има информации, че Росен се е опитал да си купи автоматично огнестрелно оръжие. За да има по няколко куршума във всяка от жертвите, значи човекът бързо е презареждал, каза още вицепремиерът.

Много хора са разпитани, много информация е събрана, проверяват се всяка една една възможност, от която този човек може да се възползва, за да се укрие от правосъдието, не само в региона, в който той може да се скрие - тези няколко общини в планината, каза още Каракачанов.

На въпрос как този човек 8 години се издирва и живее без документи за самоличност, Каракачанов отговори: Това е парадоксът, задавам въпроса - трябва ли да сме толкова либерални в нашето законодателство, че човек с две присъди, лежал два пъти в затвора, за когото има и други, включително за кражба на ток - само за кражба на празни буркани няма издирване или присъда - да го оставиш на свобода до произнасяне на присъдата... Трябва да си променим законодателството. До произнасяне на присъдата си го оставил на свобода и той извършва друго престъпление, сега извършва четвърто престъпление, възмути се вицепремиерът.

Никой нормален човек не може да има нищо против конвенцията, която е за защита на жените от семейно и каквото и да е насилие - това е първият й план, каза Красимир Каракачанов по повод Истанбулската конвенция. Но там се пробутват други работи, промяна в основен принцип - замяна на биологичната категория пол с определението, че полът е социална категория.

По повод случая с Борис Каменов, инициатор на подписка в няколко области в Северозападна България да се присъединят към Румъния, Каракачанов каза: Няма как да помогна на въпросния господин, защото все пак не съм психиатър. Корупция има, но това основание ли е да искаш части от твоята държава да стават собственост на друга държава, възмути се вицепремиерът и добави - това е въпрос към доктор психиатър, а не към доктор по международни отношения.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка