Каракачанов: Росен Ангелов е физически подготвен, има индикации, че е бил в Чуждестранния легион

https://www.24chasa.bg/novini/article/6648580 www.24chasa.bg
Красимир Каракачанов Снимка: Архив

Надявам се да хванем Росен Ангелов, каза вицепремиерът Красимир Каракачанов по Би Ти Ви за изидрвания за шесторното убийство в Нови Искър. В Луково хеликоптер помага в издирването.

Това е подготвен човек, не си представяйте аджамия на 56 години. От това, което знам, това е човек, който има подготовка, не е проблем да прави дълги преходи, физически подготвен, издържлив, съмнявам се, че е и много по-добре въоръжен. Има индикации, че е служил в Чуждестранния легион. С един пистолет да убие толкова много хора - това означава, че бързо и добре борави с оръжие. Оръжие със заглушител, ръчна учебна граната в къщата - каква е гаранцията, че няма и бойни гранати, какъв е проблемът да си е придобил ловна пушка, каза Каракачанов. Той добави, че има информации, че Росен се е опитал да си купи автоматично огнестрелно оръжие. За да има по няколко куршума във всяка от жертвите, значи човекът бързо е презареждал, каза още вицепремиерът.

Много хора са разпитани, много информация е събрана, проверяват се всяка една една възможност, от която този човек може да се възползва, за да се укрие от правосъдието, не само в региона, в който той може да се скрие - тези няколко общини в планината, каза още Каракачанов.

На въпрос как този човек 8 години се издирва и живее без документи за самоличност, Каракачанов отговори: Това е парадоксът, задавам въпроса - трябва ли да сме толкова либерални в нашето законодателство, че човек с две присъди, лежал два пъти в затвора, за когото има и други, включително за кражба на ток - само за кражба на празни буркани няма издирване или присъда - да го оставиш на свобода до произнасяне на присъдата... Трябва да си променим законодателството. До произнасяне на присъдата си го оставил на свобода и той извършва друго престъпление, сега извършва четвърто престъпление, възмути се вицепремиерът.

Никой нормален човек не може да има нищо против конвенцията, която е за защита на жените от семейно и каквото и да е насилие - това е първият й план, каза Красимир Каракачанов по повод Истанбулската конвенция. Но там се пробутват други работи, промяна в основен принцип - замяна на биологичната категория пол с определението, че полът е социална категория.

По повод случая с Борис Каменов, инициатор на подписка в няколко области в Северозападна България да се присъединят към Румъния, Каракачанов каза: Няма как да помогна на въпросния господин, защото все пак не съм психиатър. Корупция има, но това основание ли е да искаш части от твоята държава да стават собственост на друга държава, възмути се вицепремиерът и добави - това е въпрос към доктор психиатър, а не към доктор по международни отношения.