Психиатър: Росен Ангелов вероятно е с личностно разстройство, като сериен убиец

https://www.24chasa.bg/novini/article/6648692 www.24chasa.bg

При извършителят на шесторното убийство в Нови Искър вероятно става въпрос за вид психопатия, личностово разстройство от шифозидния тип, каза психиатърът д-р Христо Хинков по Би Ти Ви. Според него това е анестезност, емоционална безчувственост – убиваш 6 човека плюс кучето плюс младежи, хвърляш труп и това не се отразява на психиката. Това означава, че той няма емоционален защитен вал срещу такива чудовищни престъпления. Такива хора има, серийните убийци са такива, посочи той.

Трябва да се знае, че хората с личностови разстройства могат да отговарят за постъпките си и са вменяеми, каза д-р Хинков.

Несигурност, дефицит в идейно-духовната сфера, притеснение, но не и злоба – това вижда графологът Сашо Атанасов в тефтерчето, за което се твърди, че е на убитата Катя Кюхова.

Цялостната организация страда, това се тълкува от графологията като липса на подреденост в личния й живот – в отношенията й с кръга, в който живее, с колеги, с приятели и познати, в семейството. Има проблем тя, не се чувства добре, няма критерий за подход, не може правилно да оцени нещата, посочи Атанасов.