Намериха трупа на Росен Ангелов - гръмнал се в слепоочието във вила на 500 метра от бърлогата си (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6650541 www.24chasa.bg
Полицаи охраняваха мястото, където е намерен Ангелов. СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

Шесторният убиец Росен Ангелов се е самоубил във вила в гората в с. Луково. Трупът му бе открит в неделя към 14 ч. На тялото с окървавена глава се натъкнали полицаи, които участвали в издирването на Ангелов, известен с призвището Горския човек.

Мъжът държал в ръката си пистолет “Берета M9 22LR” - 22-и калибър, със заглушител. Според основната версия той се е прострелял с пистолета в слепоочието.

Тялото му е открито в стара и порутена къща на 500 м от вилата, в която Ангелов живеел преди убийствата. Колко време е престояло вътре, не се знае.

Къщата е

претърсена

за пръв път

в неделя,

защото макар и близо до старата бърлога на Ангелов, теренът бил труден и пресечен.

“Разделихме територията на квадранти и днес бе търсено в този”, обясни главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. Той посочи, че намереното тяло по възраст, външен вид и описание на дрехите отговаря на Росен Ангелов, но докато не излезе експертиза, не може да се каже с категоричност, че той е жертвата.

В предишните дни от 4 до 7 януари Ангелов бе издирван в същата местност освен от полицаи, жандармеристи, военни и служители със следови кучета. В търсенето му се включи и хеликоптер. Бяха използвани и термокамери, които реагират на движение. След проверка на данните от тях се оказало, че са засечени само няколко души, собственици на имоти в района.

Запитан дали това означава, че Ангелов се е самоубил преди издирването да почне, Маринов отговори, че не може да се каже кога е настъпила смъртта, без да има заключение от експертиза.

Той посочи, че разследването е установило какво е правил мъжа в последните 6 месеца. Ангелов се е укривал 8 г. заради присъда за блудство. (Виж 14-а стр.)

През последните 6 месеца Ангелов се настанил във вилата в Луково. Прикачил се незаконно към електричеството и се издържал с работа без договор по строежи като общ работник, предимно заварчик. Помагал и на Кети в чистенето на апартаменти.

По данни на “24 часа”, които бяха потвърдени от източници в МВР, Ангелов крадял и от вили в района. При един от случаите обраните подали сигнал в полицията в Своге. Оттам изпратили полицаи, а

жертвата на

кражбата ги

завел до вилата,

в която се бил

настанил Ангелов Горския човек излязъл и говорил с униформените. Те обаче не го проверили, тъй като бил в двора, а полицаите нямали право да го обискират без писмена заповед.

“Разследването продължава, делата дори стават две”, каза Маринов в отговор на въпрос приключен ли е случаят с шесторното убийство. Едното дело ще се води за самоубийството на Ангелов, а другото - за трагедията в Нови Искър. Отхвърлена е версията за източването на ДДС от страна на Неделчо като мотив, посочи Маринов. Той добави, че Ангелов не е имал съучастник, а мотивът за убийствата е ревност.

Междувременно колега на Росен - Драгомир, обясни, че го е видял на 1 януари. Двамата пили бира, но тогава още никой не знаел за убийствата. “Дойде да ме види за малко, нищо не ми сподели, пихме по бира, стана и си тръгна. Каза, че брат му е починал, и отиде на погребение”, каза пред Би Ти Ви мъжът. После той разбрал, че братът на Ангелов е жив.

“Росен си изглеждаше нормален, както всеки ден. С Кети се запознал по работа. Любовта им продължи до ноември-декември. След раздялата стана съвсем различен човек, не говори, стана сприхав. Много я обичаше, само за нея говореше. Според мен е способен да убие шестима души”, добави Драгомир.

По-рано Ангелов му разказвал, че се крил по горите. “Знаех, че колегата ми е трениран, много издръжлив и отличен стрелец”, добави Драгомир. Най-вероятно днес ще излязат резултатите от аутопсията на Росен Ангелов.

Хронология на трагедията

Историята, която погуби цяла фамилия в Нови Искър на Нова година и приключи с трупа на издирвания от МВР Росен Ангелов, започва преди 6 месеца.

Тогава Ангелов се запознава с Кети Николова Кюхова. Тя го наема на работа във фирмата си за почистване на къщи. Двамата не сключват трудов договор, а Ангелов се справя добре. Двамата се сближават и скоро започват връзка. Кети разказва за нея на майка си - 72-годишната Еленка, което по-късно ще коства живота ѝ.

На 20 декември бабата, която е трудноподвижна, идва да живее при семейството на дъщеря си в Нови Искър.

Около седмица преди убийствата - в дните около Коледа, Кети прекъсва връзката си с Ангелов.

На 24 декември тя обявява във фейсбук профила си, че живее на семейни начала с Неделчо Юнаков, макар двамата да съжителстват от 2 г.

На 31 декември следобед по неясни причини Кети излиза с джипа си и отива при Росен Ангелов в Луково. Това показва проверка по клетките на мобилния ѝ телефон. Какво е ставало във вилата му, не е ясно. Не е изключено жената да е убита още там и после тялото да е преместено. На 4 януари в имота, в който Ангелов се бил настанил, е открит мобилният телефон на Кети.

Привечер на 31 декември Боби Иванов, приятел на дъщерята на Кети - Нанси, се чува с майка си Стефка. Казва ѝ, че ще ходи на купон при приятеля си Венци и ще се обади след 12 часа. Минути по-късно обаче младежът променя плановете си, тъй като бащата на гаджето му Нанси не я пуска да отиде на купона, разказва по-късно пред криминалистите Венци.

Боби и Нанси са извън къщата. Към 18,30 ч двамата тръгват към дома на момичето, защото Неделчо вече се притеснява за Кети. Дори се обажда на сина си Георги Юнаков, който е на смяна като санитар в психиатрията в Курило. Георги казва на колеги, че трябва да се прибере.

Оттук нататък хронологията на събитията се размива. Въз основа на свидетелски показания и улики криминалистите нареждат пъзела на убийството така: Ангелов отива в дома на Кети, за да ликвидира всичките ѝ близки. Още в двора е посрещнат от семейното куче Нерон. Немската овчарка го познава, той стреля по нея и я убива.

На първия етаж в къщата на семейството се натъква на съперника си за любовта на Кети - Неделчо, и синът му Георги. Ангелов стреля в телата им. Според експерти от раните от изтрели по ръцете им личи, че те са се борили за живота си.

След като Ангелов убива Неделчо и Георги с близо 20 изстрела, пуска и по един контролен в главите им, както ще направи и със следващите си жертви.

После влиза в спалнята и застрелва намиращата се в кревата баба Еленка.

Смята се, че през това време Боби и Нанси са опитват да се скрият на горния етаж. В бързината и заради уплахата те не са успели да звъннат на никого по телефона.

Докато претърсва къщата, Ангелов открива Нанси в кухнята на втория етаж. Убива я с 5 изстрела, намира и Боби в детската стая. По него стреля 4 пъти, един от куршумите пробива челото му.

Ангелов събира гилзите от пистолета, опитва да изчисти къщата и да замаскира престъплението, като мести труповете и ги слага един върху друг.

Дори пали свещи, с които да заличи мирисовите си следи, както са го учили във Френския чуждестранен легион, чийто член е бил.

С настъпването на новата година телефонът на Боби звъни. Майка му го търси, за да му честити. Убиецът затваря и изключва апарата. Почва да звъни и джиесемът на Неделчо, търси го брат му. Ангелов изключва и този телефон.

На 2 януари в къщата в Нови Искър са открити 5 трупа, а на другия ден в кладенец на 3 км е намерено и тялото на Кети.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с