Намериха трупа на Росен Ангелов - гръмнал се в слепоочието във вила на 500 метра от бърлогата си (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6650541 www.24chasa.bg
Полицаи охраняваха мястото, където е намерен Ангелов. СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

Шесторният убиец Росен Ангелов се е самоубил във вила в гората в с. Луково. Трупът му бе открит в неделя към 14 ч. На тялото с окървавена глава се натъкнали полицаи, които участвали в издирването на Ангелов, известен с призвището Горския човек.

Мъжът държал в ръката си пистолет “Берета M9 22LR” - 22-и калибър, със заглушител. Според основната версия той се е прострелял с пистолета в слепоочието.

Тялото му е открито в стара и порутена къща на 500 м от вилата, в която Ангелов живеел преди убийствата. Колко време е престояло вътре, не се знае.

Къщата е

претърсена

за пръв път

в неделя,

защото макар и близо до старата бърлога на Ангелов, теренът бил труден и пресечен.

“Разделихме територията на квадранти и днес бе търсено в този”, обясни главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. Той посочи, че намереното тяло по възраст, външен вид и описание на дрехите отговаря на Росен Ангелов, но докато не излезе експертиза, не може да се каже с категоричност, че той е жертвата.

В предишните дни от 4 до 7 януари Ангелов бе издирван в същата местност освен от полицаи, жандармеристи, военни и служители със следови кучета. В търсенето му се включи и хеликоптер. Бяха използвани и термокамери, които реагират на движение. След проверка на данните от тях се оказало, че са засечени само няколко души, собственици на имоти в района.

Запитан дали това означава, че Ангелов се е самоубил преди издирването да почне, Маринов отговори, че не може да се каже кога е настъпила смъртта, без да има заключение от експертиза.

Той посочи, че разследването е установило какво е правил мъжа в последните 6 месеца. Ангелов се е укривал 8 г. заради присъда за блудство. (Виж 14-а стр.)

През последните 6 месеца Ангелов се настанил във вилата в Луково. Прикачил се незаконно към електричеството и се издържал с работа без договор по строежи като общ работник, предимно заварчик. Помагал и на Кети в чистенето на апартаменти.

По данни на “24 часа”, които бяха потвърдени от източници в МВР, Ангелов крадял и от вили в района. При един от случаите обраните подали сигнал в полицията в Своге. Оттам изпратили полицаи, а

жертвата на

кражбата ги

завел до вилата,

в която се бил

настанил Ангелов Горския човек излязъл и говорил с униформените. Те обаче не го проверили, тъй като бил в двора, а полицаите нямали право да го обискират без писмена заповед.

“Разследването продължава, делата дори стават две”, каза Маринов в отговор на въпрос приключен ли е случаят с шесторното убийство. Едното дело ще се води за самоубийството на Ангелов, а другото - за трагедията в Нови Искър. Отхвърлена е версията за източването на ДДС от страна на Неделчо като мотив, посочи Маринов. Той добави, че Ангелов не е имал съучастник, а мотивът за убийствата е ревност.

Междувременно колега на Росен - Драгомир, обясни, че го е видял на 1 януари. Двамата пили бира, но тогава още никой не знаел за убийствата. “Дойде да ме види за малко, нищо не ми сподели, пихме по бира, стана и си тръгна. Каза, че брат му е починал, и отиде на погребение”, каза пред Би Ти Ви мъжът. После той разбрал, че братът на Ангелов е жив.

“Росен си изглеждаше нормален, както всеки ден. С Кети се запознал по работа. Любовта им продължи до ноември-декември. След раздялата стана съвсем различен човек, не говори, стана сприхав. Много я обичаше, само за нея говореше. Според мен е способен да убие шестима души”, добави Драгомир.

По-рано Ангелов му разказвал, че се крил по горите. “Знаех, че колегата ми е трениран, много издръжлив и отличен стрелец”, добави Драгомир. Най-вероятно днес ще излязат резултатите от аутопсията на Росен Ангелов.

Хронология на трагедията

Историята, която погуби цяла фамилия в Нови Искър на Нова година и приключи с трупа на издирвания от МВР Росен Ангелов, започва преди 6 месеца.

Тогава Ангелов се запознава с Кети Николова Кюхова. Тя го наема на работа във фирмата си за почистване на къщи. Двамата не сключват трудов договор, а Ангелов се справя добре. Двамата се сближават и скоро започват връзка. Кети разказва за нея на майка си - 72-годишната Еленка, което по-късно ще коства живота ѝ.

На 20 декември бабата, която е трудноподвижна, идва да живее при семейството на дъщеря си в Нови Искър.

Около седмица преди убийствата - в дните около Коледа, Кети прекъсва връзката си с Ангелов.

На 24 декември тя обявява във фейсбук профила си, че живее на семейни начала с Неделчо Юнаков, макар двамата да съжителстват от 2 г.

На 31 декември следобед по неясни причини Кети излиза с джипа си и отива при Росен Ангелов в Луково. Това показва проверка по клетките на мобилния ѝ телефон. Какво е ставало във вилата му, не е ясно. Не е изключено жената да е убита още там и после тялото да е преместено. На 4 януари в имота, в който Ангелов се бил настанил, е открит мобилният телефон на Кети.

Привечер на 31 декември Боби Иванов, приятел на дъщерята на Кети - Нанси, се чува с майка си Стефка. Казва ѝ, че ще ходи на купон при приятеля си Венци и ще се обади след 12 часа. Минути по-късно обаче младежът променя плановете си, тъй като бащата на гаджето му Нанси не я пуска да отиде на купона, разказва по-късно пред криминалистите Венци.

Боби и Нанси са извън къщата. Към 18,30 ч двамата тръгват към дома на момичето, защото Неделчо вече се притеснява за Кети. Дори се обажда на сина си Георги Юнаков, който е на смяна като санитар в психиатрията в Курило. Георги казва на колеги, че трябва да се прибере.

Оттук нататък хронологията на събитията се размива. Въз основа на свидетелски показания и улики криминалистите нареждат пъзела на убийството така: Ангелов отива в дома на Кети, за да ликвидира всичките ѝ близки. Още в двора е посрещнат от семейното куче Нерон. Немската овчарка го познава, той стреля по нея и я убива.

На първия етаж в къщата на семейството се натъква на съперника си за любовта на Кети - Неделчо, и синът му Георги. Ангелов стреля в телата им. Според експерти от раните от изтрели по ръцете им личи, че те са се борили за живота си.

След като Ангелов убива Неделчо и Георги с близо 20 изстрела, пуска и по един контролен в главите им, както ще направи и със следващите си жертви.

После влиза в спалнята и застрелва намиращата се в кревата баба Еленка.

Смята се, че през това време Боби и Нанси са опитват да се скрият на горния етаж. В бързината и заради уплахата те не са успели да звъннат на никого по телефона.

Докато претърсва къщата, Ангелов открива Нанси в кухнята на втория етаж. Убива я с 5 изстрела, намира и Боби в детската стая. По него стреля 4 пъти, един от куршумите пробива челото му.

Ангелов събира гилзите от пистолета, опитва да изчисти къщата и да замаскира престъплението, като мести труповете и ги слага един върху друг.

Дори пали свещи, с които да заличи мирисовите си следи, както са го учили във Френския чуждестранен легион, чийто член е бил.

С настъпването на новата година телефонът на Боби звъни. Майка му го търси, за да му честити. Убиецът затваря и изключва апарата. Почва да звъни и джиесемът на Неделчо, търси го брат му. Ангелов изключва и този телефон.

На 2 януари в къщата в Нови Искър са открити 5 трупа, а на другия ден в кладенец на 3 км е намерено и тялото на Кети.