Росен Ангелов гледал детско порно след убийствата, застрелял се на 3 януари (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6652428 www.24chasa.bg
Ангелов изхвърлил тялото на Кети в този кладенец на къща в гората над Нови Искър. СНИМКИ: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

Пистолетът му е краден, съдят собственика

Шесторният убиец Росен Ангелов следил от таблет новините за полицейското му издирване и гледал детско порно на него, научи “24 часа” от висш полицай в МВР.

До трупа на самоубилия се мъж, намерен в неделя, Военна полиция открила дигиталното устройство.

В къщата имало и храна. Ангелов сложил край на живота си, като долепил до лявото си слепоочие пистолет “Берета M9 22LR”.

Куршумът -

5,6 мм, останал

в главата му

Пистолетът преди време бил обявен за краден. Заради изчезването му в понеделник от прокуратурата обмисляха дали да повдигнат обвинение на собственика на оръжието заради неправилно съхранение. Притежателят бил длъжен да съхранява оръжието си в метална каса в дома си. При сигнала в полицията той не е съобщил касата да е била разбита.

Аутопсията на трупа на Ангелов показала, че в предишните дни той е издрал краката си на тръни. Заключението на съдебните медици е, че той е дръпнал спусъка на 3 януари. Оттогава били и последните данни за активност в интернет, намерени на таблета му.

Смята се, че в последните си дни мъжът е скитал из гората, тъй като преди убийствата се е настанил в една вила, а тялото му е открито в друга, на 500 метра от първата му бърлога.

Възможно е мъжът да е наранил крака си и при влаченето на тялото на жертвата си Кети Кюхова. Тя бе намерена захвърлена в кладенец, но от полицията смятат, че вероятно е убита на друго място и е хвърлена там.

Последната информация, която Ангелов отворил, била, че ДДС афера е сред версиите за убийството в Нови Искър. Едва на следващия ден пръв сайтът на “24 часа” съобщи, че Росен е основният заподоздрян за разстрелите.

Разследващите се натъкнали и на хиляди файлове с детско порно. Шокиращото било, че част от тях били с дати от 1 и 2 януари, т.е. след убийствата на 31 декември.

Росен Ангелов гледал детско порно след  убийствата, застрелял се на 3 януари (Видео)
СНИМКА: 24 часа

Не е изключено обаче в първите дни на януари мъжът да е пипал и променял имената на файловете например. Според експерти обаче със сигурност той ги е гледал след разстрелите в Нови Искър.

За да си набави порноклипове, осъжданият за изнасилвания и педофилия убиец се регистрирал в множество сайтове. Използвал различни програми, които да му осигурят повече анонимност.

Най-често теглил

клипове със секс

между мъже

и малолетни

момиченца. Кадрите били брутални, имало дори сцени на насилие към децата, както и такива, в които няколко мъже обладават едно момиченце. Заради откритите клипове и снимки е образувано ново дело за детско порно. То ще бъде прекратено, след като ДНК експертизата потвърди със 100% сигурност, че намереният самоубиец е Росен Ангелов. Това вероятно ще стане най-рано в сряда, тъй като аутопсията бе направена в понеделник, а ДНК-анализът отнема 2 дни.

Заради педофилия Ангелов, лежал преди това в затвора за изнасилване, е бил в нелегалност 8 г. Той е осъден задочно през 2009 г. за блудство с 12-годишно момиче. По време на целия съдебен процес Ангелов е на свобода срещу подписка, която не е променена и след осъдителни присъди на първа и втора инстанция.

Парадоксално е, че

докато се е крил

от властите,

Ангелов е взел

таблета на

изплащане

Той спрял вноските за него и бил осъден в изпълнително дело, на което не се явявал.

През цялото време мъжът, известен с прозвището Горския човек, бил в Луково, настанил се във вила и нелегално си включил тока. Препитавал се като общ работник на строежи и заварчик, но без трудов договор.

За да си набави

пари, връщал

старо желязо,

хартия и пластмаса. Помагал и в автосервиз.

Хора от обкръжението му знаели, че той е издирван, за да влезе в затвора, но са мълчали. (Виж карето).

Не е ясно обаче дали Кети Кюхова е била наясно със съдебното минало на Ангелов. Той се запознал с нея заради друга работа. Почнал да ѝ помага в чистенето на къщи преди около 6 месеца. Двамата започнали и връзка, въпреки че Кюхова вече живеела на семейни начала с Неделчо Юнаков - друга от жертвите на Ангелов. Смята се, че мотивът за шесторното убийство е равност.

Свидетели са крили връзката между двамата след убийството, каза шефът на националната полиция Христо Терзийски (виж карето).

Шеф на автосервиз е последният човек, видял Ангелов жив. Това е станало на 1 януари, ден след убийствата. Горския го потърсил сам, пили по бира. Мъжът казал, че брат му е починал и трябвало да замине за малко.

Преди това Ангелов бил в старата си бърлога, за да смени дрехите си, напоени с кръвта на Кети. Стоплил си и храна, част от която полицаите намерат на 4 януари.

Точното движение на Ангелов след това не е ясно. Ясно е само, че той се е пренесъл с част от дрехите си във вилата, в която се е самоубил. В понеделник тя остана запечатана от МВР.

Постройката е с разбити прозорци. Тя има външна тоалетна, а в мазето ѝ вчера се виждаха разхвърляни инструменти. Имотът се води необитаем, засега няма данни кой е собственикът.

Близки на Горския знаели, че го издирват, мълчали

СТОЯН НЕШЕВ

Хора от обкръжението на шесторния убиец от Нови Искър Росен Ангелов-Горския са знаели, че МВР го издирва, за да влезе в затвора. Никой от тях обаче не съдействал на разследващите, каза шефът на Главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски.

8-годишната присъда на Ангелов за блудство е влязла в сила на 16 ноември 2009 г. Оттогава той е обявен за издирване, но МВР не го намира. “Проверявани са няколко пъти адресите му в Добрич, на територията на 2-о РУП в София и адреси в Своге”, поясни Терзийски.

Той не остана безразличен и към работодател на Ангелов, който мълчал пред МВР за връзките му с фамилия в Нови Искър.

Терзийски уточни, че през годините никой от блока, в който дълго време Горския живял в столичния кв. “Дружба”, не се обадил в МВР.

“Нямахме сигнали нито от автосервиза, в който е работил немалко време, нито от заведенията, които е посещавал - нито един човек не се обади да каже, че го е познавал този Росен”, добави полицейският шеф.