Мъжът, наръгал 14 пъти жена в Атина: Адвокат ми плати, за да я убия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6655517 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Бързото развитие на случая с убийството на 32-годишната Дора Зембери доведе до нови разкрития. В извинението си 58-годишният мъж, който наръгал жената на гробища в Атина, говори за две лица, които, както твърди той, му плащат да убие младата жена. По-конкретно, той споменава двама души, един адвокат и един човек на име „Хари“, който твърди, че е бил помолен да „надиграе“ Дора Зембери, защото преследва и разрушава богати семейства.“

Дори той твърди, че са му дадени пари и плик, съдържащ снимка на 32-годишно момиче с 6000 евро. Като цяло хонорарът бил уговорен на 30 000 евро.

„През септември 2017 г. отидох при прокурора да декларирам, че адресът ми се промени. По време на престоя ми в прокуратурата бях навестен от адвокат, с когото бях говорил в съда и Коридалос. Той ме попита дали приемам наркотици. Освен това ми каза, че има работа за мен, и че ако се захвана с тази работа, ще мога да взема лодка и да имам законна работа. Той ме помоли да го чакам в кафенето срещу Евелиндон и да седя навън, за да мога да контролирам мястото. След известно време адвокатът пристигна с друг мъж, когото той ми представи като Грейс. На тази среща той ми каза, че има работа за мен за 30 000 евро, но трябваше да му кажа предварително дали ще го направя или не, защото няма да има връщане. Приех и ми каза, че има едно момиче, което е зло и е разрушило семейства. Той също така ми каза, че се опитал да я отстрани от работа, но не успял и че някои от хората, които тя лови, са богати и мощни, на които причинява проблеми. Даде ми и 350 евро за наркотици. Този следобед в едно кафене ми даде папка, съдържаща снимката на момичето, и 6 000 евро. Каза ми също, че момичето ходи често в гробището и че трябва да я наблюдавам, за да види дали тя ще извади нещо от чантата и го скрие в до паметника на гроба. Каза ми да държа цветя и да остана незабелязан", казва мъжът.

"Всъщност гледах момичето в гробището, но не видях нищо, което да се скрие в паметника. На редовни интервали срещнах адвоката, който излизаше от вкъщи, където се преструваше, че че чете вестник и ми даваше хероин с амфетамин скрит в хартиени топчета, като твърдеше, че това ще ме направи по-силен. В деня на случката, пристигнах в гробището около 3:20. Аз се разхождах и след известно време видях чантата и разбрах, че момичето е дошло. Мислех, че ще взема само само чантата и няма да нараня момичето, но когато опитах да и взема чантата, та ме изненада. Започнахме да дърпаме чантата в различни посоки. Тогава тя започна да ме бие. Аз извадих ножа и и и казах, че не искам да нараня, а само чантата й . Следваше борба, а после се случиха и нараняванията. В един момент, видях че тя се държи за корема. Взех телефона и и го дадох на пакистанци на Омония, както ми беше казал адвокатът да постъпя", разказва мъжът.