Рейтинговата агенция Moody’s повиши перспективата на УниКредит

https://www.24chasa.bg/novini/article/6655563 www.24chasa.bg
СНИМКА: "24часа", Архив

Рейтинговата агенция Moody's повиши перспективата на УниКредит от „стабилна“ на „положителна“. Останалите части от рейтинговата оценка на групата са потвърдени – съответно 'Baa1' за дългосрочните задължения и депозити и Prime-2 като краткосрочен рейтинг, съобщават от банката.

Наскоро УниКредит оповести успешното изпълнение на стратегическия си план Transform 2019, който дава осезаеми резултати. В Деня на капиталовите пазари в средата на декември миналата година главният изпълнителен директор на УниКредит Жан Пиер Мустие потвърди всички първоначални ключови цели от плана и по-специално целта за възвръщаемост на капитала от над 9%, като в същото време се постига подобряване на рисковия профил и допълнително намаляване на необслужваните експозиции на групата с допълнителни 4 млрд. евро до края на 2025 г.

Информацията за повишената перспектива на групата е публикувана като прессъобщение и на сайта на Moody’s - www.moodys.com.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът от трупата на Народния театър Дарин Ангелов се разхожда сънен, разгърден, брадясал и със рошава коса из центъра на София, видя "България Днес". Артистът, който пред време скочи от сцената, за да спаси зрител от първия ред, който си бе глътнал езика, явно не се притеснява за прическата си, която гримьорите от театъра така или иначе ще

10 хиляди евро на месец ще бъде заплатата на новия старши треньор на "Левски" Георги Дерменджиев. Това научи "България Днес" от свои източници. Парите са двойно по-малко в сравнение със сумата, под която се подписваше напусналият сръбски наставник Славиша Стоянович. Той и "сините" се разделиха по взаимно съгласие след разговор с новия

Тази сутрин рано сутринта наблюдавахме явлението пълно лунно затъмнение. Явлението  се дължи на навлизането на Луната в земната сянка и специфичното пречупване на светлината което придава на Луната червен отенък и заради това носи името "Кървава Луна". Следващото пълно лунно затъмнение, което ще се вижда от Европа, ще е на 16 май 2022 г.