Най-добрите университети за 2017 г. с отличия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6658713 www.24chasa.bg

Ректорите на българските университети отличници по новото издание на “Рейтинг на университетите в България” - 2017 г., получават призове днес на официална церемония в София.

Седмото издание на рейтинговата система, което сравни 52 професионални направления в 51 висши училища по 44 обективни критерия, открои 19 първенци.

Връчването на отличията е инициатива на “24 часа”, по която за втора поредна година правим церемония. Отличията на ректорите връчват министърът на образованието Красимир Вълчев, българският еврокомисар Мария Габриел, вицепремиерът Красимир Каракачанов, министърът на земеделието Румен Порожанов.

Рейтинговата система се наложи като изключително важен ориентир за кандидат-студентите и като стимул за подобряване качеството на висшето образование в България.

Това е важно за:

- бъдещия живот и реализация на младежите, които кандидатстват;

- обществото - развитието в голяма степен е заложено в качеството на образованието;

- икономиката - имаме да решаваме сложни проблеми с пазара на труда.

Затова събираме за церемонията хората, от които зависи всичко това - академичните среди, държавата, бизнеса.

Вярваме, че добрите примери заслужават публичност и признание.

Доброто образование е кауза, която “24 часа” винаги е отстоявал, и кауза, която си заслужава национално усилие. Затова има и нещо символично в това, че церемонията за отличия на университетите е ден след официалното откриване на българското европредседателство.

Очаквайте новите книжки с “24 часа”

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Мария Габриел: Рейтинговата система е пътеводител пред новите хоризонти *

Красимир Вълчев: Моделът за развитие на образователната система следва нуждите на пазара на труда

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Орлин Павлов изпя хитови свои парчета на представянето на новия сезон на сериала "Скъпи наследници" по bTV в кино "Люмиер" вчера. Освен него присъстваха Даяна Ханджиева, Китодар Тодоров, Рая Пеева и Веселин

Четири умни и възпитани българчета живеят в тежки условия и мизерстват! Павлинка (3 г.), Александър (4 г.), Борис (5 г.) и Емилия (7 г.) са много усмихнати и рецитират стихотворения, но са принудени да спят на земята. В дома им дълго време няма обзавеждане, храната често не достига, а 29-годишната им майка Боряна е принудена да ги отглежда сама в

Фолкпевицата Преслава вече е на крака и прави разходки след раждането! Екип на "България Днес" засне изпълнителката във вторник - пет дни след раждането на първото й отроче в столична болница. Преслава изглеждаше начумерена и сърдита, като от нея не грееше типичното майчинско щастие. Редом до нея беше и любимият й Павел,