Най-добрите университети за 2017 г. с отличия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6658713 www.24chasa.bg

Ректорите на българските университети отличници по новото издание на “Рейтинг на университетите в България” - 2017 г., получават призове днес на официална церемония в София.

Седмото издание на рейтинговата система, което сравни 52 професионални направления в 51 висши училища по 44 обективни критерия, открои 19 първенци.

Връчването на отличията е инициатива на “24 часа”, по която за втора поредна година правим церемония. Отличията на ректорите връчват министърът на образованието Красимир Вълчев, българският еврокомисар Мария Габриел, вицепремиерът Красимир Каракачанов, министърът на земеделието Румен Порожанов.

Рейтинговата система се наложи като изключително важен ориентир за кандидат-студентите и като стимул за подобряване качеството на висшето образование в България.

Това е важно за:

- бъдещия живот и реализация на младежите, които кандидатстват;

- обществото - развитието в голяма степен е заложено в качеството на образованието;

- икономиката - имаме да решаваме сложни проблеми с пазара на труда.

Затова събираме за церемонията хората, от които зависи всичко това - академичните среди, държавата, бизнеса.

Вярваме, че добрите примери заслужават публичност и признание.

Доброто образование е кауза, която “24 часа” винаги е отстоявал, и кауза, която си заслужава национално усилие. Затова има и нещо символично в това, че церемонията за отличия на университетите е ден след официалното откриване на българското европредседателство.

Очаквайте новите книжки с “24 часа”

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Мария Габриел: Рейтинговата система е пътеводител пред новите хоризонти *

Красимир Вълчев: Моделът за развитие на образователната система следва нуждите на пазара на труда

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Започваме да работим по въпроса, категоричен е младоженецът Влади Големият актьор Стефан Данаилов иска внуче и неговият син Владимир Данаилов съвсем скоро ще го зарадва с тази вест, научи "България Днес". "Много ще се радвам, ако ми родят внуче. А и това е естествено продължение на всяко семейство.

Треньор на деца по волейбол си призна, че е участвал в сутеньорска банда! Христо Георгиев, който по същото време тренирал момчета до 13 г. във "Виктория Волей" в Пловдив, се призна за виновен, че въртял проститутки в града под тепетата и отнесе двегодишна условна присъда, научи "България Днес". Заедно с тренера със споразумения се отърваха

След като вчера спука гума на пътя, днес рано сутринта най-коментираната риалити звезда у нас пусна стори, в което разказва на феновете си, че днес и предстой операция. “Днес ще се оперирам. Аз съм смело момиче, но малко ми е тъжно. И тази пълна упойка. Ох, дано вс е наред” - каза красавицата. Причините за операцията не са ясни.