Най-добрите университети за 2017 г. с отличия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6658713 www.24chasa.bg

Ректорите на българските университети отличници по новото издание на “Рейтинг на университетите в България” - 2017 г., получават призове днес на официална церемония в София.

Седмото издание на рейтинговата система, което сравни 52 професионални направления в 51 висши училища по 44 обективни критерия, открои 19 първенци.

Връчването на отличията е инициатива на “24 часа”, по която за втора поредна година правим церемония. Отличията на ректорите връчват министърът на образованието Красимир Вълчев, българският еврокомисар Мария Габриел, вицепремиерът Красимир Каракачанов, министърът на земеделието Румен Порожанов.

Рейтинговата система се наложи като изключително важен ориентир за кандидат-студентите и като стимул за подобряване качеството на висшето образование в България.

Това е важно за:

- бъдещия живот и реализация на младежите, които кандидатстват;

- обществото - развитието в голяма степен е заложено в качеството на образованието;

- икономиката - имаме да решаваме сложни проблеми с пазара на труда.

Затова събираме за церемонията хората, от които зависи всичко това - академичните среди, държавата, бизнеса.

Вярваме, че добрите примери заслужават публичност и признание.

Доброто образование е кауза, която “24 часа” винаги е отстоявал, и кауза, която си заслужава национално усилие. Затова има и нещо символично в това, че церемонията за отличия на университетите е ден след официалното откриване на българското европредседателство.

Очаквайте новите книжки с “24 часа”

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Мария Габриел: Рейтинговата система е пътеводител пред новите хоризонти *

Красимир Вълчев: Моделът за развитие на образователната система следва нуждите на пазара на труда

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В епидемия се превърна желанието за женитба на известните у нас. След Русата Златка и Емилия сега и актрисата Дария Симеонова взе, че се сгоди. Екранната Наталия от лекарския сериал "Откраднат живот" е казала заветното "Да!" на своя приятел Антон по време на коледно-новогодишните празници. Предложението е направено по време на разходка на

Михаил Билалов ще бъде водещ на шоуто "Стани богат", което тръгва по БНТ. Нашумелият като Джаро от "Под прикритие" е избран за заместник на Ники Кънчев след дълги преговори. Билалов ще влезе в ролята на водещ още през тази седмица, когато е генералната репетиция на шоуто. За водещи на формата бяха спрягани актьорът Юлиан Вергов и Димитър Павлов.

Сочно барабанче показа Райна във фитнеса. Облечена в прилепнало по нея клинче, дупето на чалгарката изглежда перфектно изваяно. Изпълнителката качи няколко фотоса в социалната мрежа по време на своята тренировка и направо побърка мъжете. Задните части на Райна са като сочни праскови и са блян за всеки от силния пол.