Най-добрите университети за 2017 г. с отличия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6658713 www.24chasa.bg

Ректорите на българските университети отличници по новото издание на “Рейтинг на университетите в България” - 2017 г., получават призове днес на официална церемония в София.

Седмото издание на рейтинговата система, което сравни 52 професионални направления в 51 висши училища по 44 обективни критерия, открои 19 първенци.

Връчването на отличията е инициатива на “24 часа”, по която за втора поредна година правим церемония. Отличията на ректорите връчват министърът на образованието Красимир Вълчев, българският еврокомисар Мария Габриел, вицепремиерът Красимир Каракачанов, министърът на земеделието Румен Порожанов.

Рейтинговата система се наложи като изключително важен ориентир за кандидат-студентите и като стимул за подобряване качеството на висшето образование в България.

Това е важно за:

- бъдещия живот и реализация на младежите, които кандидатстват;

- обществото - развитието в голяма степен е заложено в качеството на образованието;

- икономиката - имаме да решаваме сложни проблеми с пазара на труда.

Затова събираме за церемонията хората, от които зависи всичко това - академичните среди, държавата, бизнеса.

Вярваме, че добрите примери заслужават публичност и признание.

Доброто образование е кауза, която “24 часа” винаги е отстоявал, и кауза, която си заслужава национално усилие. Затова има и нещо символично в това, че церемонията за отличия на университетите е ден след официалното откриване на българското европредседателство.

Очаквайте новите книжки с “24 часа”

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Мария Габриел: Рейтинговата система е пътеводител пред новите хоризонти *

Красимир Вълчев: Моделът за развитие на образователната система следва нуждите на пазара на труда

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Шоуменът и какаов плантатор Кофе Бабоне вече не е момченцето, родено под "огромно мангово дърво в Гана", както казва самият той. Топпапараците на "България Днес" изловиха Кофе далеч от светлината на прожекторите, но доста по-близо до луксозната цивилизация - яхнал мощен джип в центъра на София. Фактът,

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,

Половинката на защитника на Испания Жерар Пике - Шакира, се забърка в грандиозен скандал. Певицата бе обвинена, че продава колиета със символ, свързан с нацистка Германия. Знойната колумбийка е във вихъра на световното си турне "Ел Дорадо". Част от кампанията й са различни бижута, посветени на концертите й. Сред стоките й има древен цветен модел.