Цветанов: Президентът и БСП са в един отбор

https://www.24chasa.bg/novini/article/6659172 www.24chasa.bg
Цветан Цветанов СНИМКА: Румяна Тонева

Президентът и БСП играете в един отбор. Ние играем в отбора на България. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветнов по време на дебата за ветото върху антикорупционния закон.

"Г-жо Нинова, вие дълго ще бъдете в опозиция. Да натрупате опит като опозиция", провокира Цветанов шефката на БСП. Тя отвърна незабавно - зам.-шефът на ГЕРБ раздавал присъдите от трибуната, затова в държавата нямало правосъдие.

"Днес, след като отхвърлим ветото, ще имаме изпълнен ангажимент към ЕК, ясна воля и институционален инструмент. Ще се подобри взаимодействието между всички инстититуции, които имат отношение срещу борбата с корупцията", заяви Цветанов. Напомни, че след дебат в миналия парламент след първо четене на закона ГЕРБ са се отказали от варианта правителството да назначава председателя.

"Не е системен подход, след като БСП беше най-горещият застъпник на това парламентът да назначава председателя. След избирането на президента рязко започнахте да говорите друго", изтъкна Цветанов.

Ние говорим за звеното в ДАНС, което и в момента може да ползва СРС. 2013-а вие преместихте ГДБОП, припомни на БСП Цветанов. Върна лентата назад, като посочи, че ГЕРБ се е отказал по същата логика и от назначаването на шефа на КЕВР от кабинета и го е оставил на избора на парламента.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Студенти здравеняци теглиха лек автомобил, пълен с мажоретки! Това беше една от най-атрактивните дисциплини в десетото издание на състезанието по силов многобой "Силен мъж". В нестандартната надпревара се включиха 7 студенти от русенския университет "Ангел Кънчев", а победител стана Александър Танасов, първокурсник в специалност "Кинезитерапия".

Краят на април е най-доброто време за риболов на линове. Тази риба е истинска находка, тъй като в последните години се среща доста рядко у нас. Предпочита стоящи води, заблатени язовири и езера с много растителност и ниско количество на кислород. Линовете са изключително красиви риби с маслиненозелен цвят на кожата. Нямат люспи, а слузесто тяло.

Вършим повече работа за туризма от чужди актьори и спортисти КОЙ Е ТОЙ Николай Овчаров е роден на 19 юли 1957 г. във Велико Търново, син е на археолога проф. д-р Димитър Овчаров. Завършва история в Софийския университет. Заради усърдната си работа през годините и приключенския дух е наричан Българския Индиана Джоун.