Елен Герджиков: Само нов план за управление ще реши проблемите във Витоша

https://www.24chasa.bg/novini/article/6659563 www.24chasa.bg
Елен Герджиков СНИМКА: Архив

Приемане на нов план за управление на природен парк "Витоша" е единственото решение на проблемите със ски съоръженията и достъпа на софиянци до планината Витоша. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Заедно с общински съветници от групата на ГЕРБ Герджиков даде пресконференция, за да опровергае твърденията на представители на ДСБ и "Да България" относно приватизацията на съоръженията в планината Витоша. 

Той определи като лъжа твърдението, че ГЕРБ е участвала в решението за приватизация на бившето общинско дружество "Въжени линии" ЕАД и показа документи за решението на СОС за приватизация от 26 юли 2007 година, като обясни, че към този момент ГЕРБ не е имал нито един представител в Общинския съвет.

От протокола на гласуването става ясно, че за приватизацията са гласували 47 общински съветници, от които 6 са от ДСБ , 2 са се въздържали и 1 е бил против. 

Друго невярно твърдение е, че приватизационният договор не се изпълнява и затова Столичната община може да го прекрати едностранно. От 2008 г. до сега обаче по него са правени 11 проверки и не е констатирано нито едно нарушение, заяви Герджиков. Той посочи, че единственият ангажимент на инвеститора е бил да вложи 500 хил. лв в ски съоръженията, което той е изпълнил още през 2008 г. 

Тежка форма на политическа шизофрения е хора, които са гласували и подготвили тази сделка, да излизат и да атакуват нас, отсече Герджиков.

Според него единственото решение на проблема е приемането на новия план за управление на природния парк, който е готов отдавна, а процедурата се движи от екоминистерството. Новият план не предвижда ново строителство на леглова база в планината, но според Герджиков ще даде възможност ски съоръженията да се модернизират. 

Очаквайте подробности!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Шоуменът и какаов плантатор Кофе Бабоне вече не е момченцето, родено под "огромно мангово дърво в Гана", както казва самият той. Топпапараците на "България Днес" изловиха Кофе далеч от светлината на прожекторите, но доста по-близо до луксозната цивилизация - яхнал мощен джип в центъра на София. Фактът,

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,

Половинката на защитника на Испания Жерар Пике - Шакира, се забърка в грандиозен скандал. Певицата бе обвинена, че продава колиета със символ, свързан с нацистка Германия. Знойната колумбийка е във вихъра на световното си турне "Ел Дорадо". Част от кампанията й са различни бижута, посветени на концертите й. Сред стоките й има древен цветен модел.