Караянчева пред Юнкер: До 10 дни обнародваме антикорупционния закон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6660029 www.24chasa.bg
Шефът на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Снимка Народно събрание

До 10 дни ще бъде обнародван законът за противодействие на корупцията, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на срещата си с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Тя информира госта, че българският парламент днес потвърди отново неговото приемане, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

"За мен е чест да Ви посрещна в сградата на Народното събрание, на която е изписан и девизът, избран за мото на нашето председателство", отбеляза Цвета Караянчева. "За нас е много важно, че сте тук в самото началото на Председателството, за да обсъдим дневния ред на ЕС през следващите шест месеца", допълни тя.

Председателят на парламента увери Жан-Клод Юнкер, че българските парламентаристи се отнасят с особена отговорност към парламентарното измерение. "Ние ще работим заедно с правителството за това България да бъде конструктивен и коректен посредник в предстоящите ключови европейски дебати", заяви още Цвета Караянчева.

Тя добави, че ще продължи досегашната политика за постигане на съгласие между парламентарно представените политически сили по въпросите на Българското председателство на Съвета на ЕС, така че всички да участват пълноценно в дебатите от европейския дневен ред.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер даде изключително висока оценка на организацията на Българското председателство и на неговото парламентарно измерение. Той поздрави парламента и правителството на страната ни за това, че амбициите им са насочени към интеграцията на Западните Балкани.

"Сигурен съм, че Българското председателството на Съвета на ЕС ще премине успешно", заяви Жан-Клод Юнкер и изрази готовността на Европейската комисия да подкрепя страната ни за това.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Започваме да работим по въпроса, категоричен е младоженецът Влади Големият актьор Стефан Данаилов иска внуче и неговият син Владимир Данаилов съвсем скоро ще го зарадва с тази вест, научи "България Днес". "Много ще се радвам, ако ми родят внуче. А и това е естествено продължение на всяко семейство.

Треньор на деца по волейбол си призна, че е участвал в сутеньорска банда! Христо Георгиев, който по същото време тренирал момчета до 13 г. във "Виктория Волей" в Пловдив, се призна за виновен, че въртял проститутки в града под тепетата и отнесе двегодишна условна присъда, научи "България Днес". Заедно с тренера със споразумения се отърваха

След като вчера спука гума на пътя, днес рано сутринта най-коментираната риалити звезда у нас пусна стори, в което разказва на феновете си, че днес и предстой операция. “Днес ще се оперирам. Аз съм смело момиче, но малко ми е тъжно. И тази пълна упойка. Ох, дано вс е наред” - каза красавицата. Причините за операцията не са ясни.