Леви социалдемократи са против голяма коалиция в Германия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6661613 www.24chasa.bg
Кевин Кюнерт започна обиколка в страната, по време на която се среща с партийни членове и се опитва да ги убеди да не подкрепят предложението за голяма коалиция СНИМКА: Ройтерс

Младежкото ляво крило на Германската социалдемократическа партия започна да убеждава партийни членове да не подкрепят съставяне на коалиция с консерваторите на канцлера Ангела Меркел, съобщи Ройтерс.

Неговият лидер Кевин Кюнерт започна обиколка в страната, по време на която се среща с партийни членове и се опитва да ги убеди да не подкрепят предложението за голяма коалиция. Други членове на лявото младежко крило взеха участие в редица радио и телевизионни програми, за да разкритикуват воденето на преговори с Християндемократическия съюз и баварския Християнсоциален съюз, предаде БТА. 

Ръководството на социалдемократите е изправено пред трудната задача да убеди партийните членове да гласуват на партийния конгрес на 21 януари за воденето на преговори за подновяване на ръководената от Меркел коалиция. След приключването на официалните преговори те ще гласуват отново, само че този път по пощата.

Коалиционното споразумение се сблъсква със съпротива сред социалдемократите поради опасения, че може още повече да отслаби партията, след като на изборите на 24 септември ГСДП постигна най-лошия си резултат след 1933 г.

Много от членовете на ГСДП се тревожат и от перспективата крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" да стане най-голямата опозиционна партия в парламента, което ще е факт при евентуално съставяне на широка правителствена коалиция.

За да убеди социалдемократите да станат част от правителство под нейно ръководство, Ангела Меркел се съгласи да бъдат опуснати 5,95 милиарда евро инвестиции в образованието, науката и цифровизацията до 2021 година. Тя се съгласи и на увеличаване на германската вноска в евробюджета за насърчаване на кохезионната политика в Европа.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

През всевъзможни перипетии преминават родните волейболисти. Един от тях е невъзможността да влезнат, в каквото и да е превозно средство. На централният блокировач на националния волейболен отбор Ники Николов му става все по-трудно да влезе дори в собствената си кола, видя "България днес". Заради това той прибягва до услугите на таксита.

Глория никога не е с подуто лице КОЯ Е ТЯ Джулия Ангелова е един от най-популярните гримьори в България вече повече от 15 години. Получила редица престижни награди за работата си, сред които "Златна игла" за "Най-добър моден гримьор" за 2004 г. и 2008 г., "Първа награда за принос към цялостна модна визия на модел".

С просторен апартамент за впечатляващите 339 039 лв. се е обзавела Лили Иванова, показа проверка на "България Днес" в Имотния регистър. Новото жилище на естрадната прима е с впечатляващата площ от 196 квадратни метра, а към него вървят и два гаража. За разлика от повечето българи, които ползват ипотеки при покупки на ново жилище,