Вуянович: Вашето председателство е от особено значение за Западните Балкани

https://www.24chasa.bg/novini/article/6664312 www.24chasa.bg
Филип Вуянович и Цвета Караянчева Снимки: Пресцентър на Народното събрание

Българското председателство на Съвета на ЕС през тази година е от особено значение за Западните Балкани, заяви президентът на Черна гора Филип Вуянович на срещата си с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Основна тема на разговора бяха двустранните отношения между България и Черна гора и европейската перспектива на Западните Балкани в контекста на започналото преди дни българско председателство, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание

Председателят на парламента Цвета Караянчева изрази задоволство от динамиката в отношенията между двете страни и подчерта значението на междупарламентарното сътрудничество. Тя високо оцени проведената само преди месец визита на председателя на Скупщината на Република Черна гора Иван Брайович.

Председателят на Народното събрание отбеляза, че срещата на високо равнище между ЕС и Западните Балкани през май в София ще е поредната стъпка в правилна посока към европейското развитие на Черна гора и Западните Балкани. Цвета Караянчева подчерта, че всяка държава трябва да се оценява по индивидуалните й постижения при изпълнението на установените критерии.

Президентът на Черна гора Филип Вуянович заяви, че Черна гора е заинтересована от всички форми на сътрудничество с българския парламент, особено по отношение на европейската интеграция. Той подчерта, че парламентът на Черна гора работи активно и огромен брой закони от европейския пакет вече е приет. Според него особено ценен е българският опит, свързан с приемането на европейското законодателство. Гостът отбеляза и значението на контактите между групите за приятелство в двата парламента. Президентът Вуянович припомни, че председател на българския парламент е бил черногорецът д-р Петър Ораховац.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Споразумение! Тази дума огласяше вчера спецсъда по делото срещу сина на изчезналия Йоско Костинбродския – Иван, и още 17 души за бандата за наркоразпространение и подготовка на убийства на разследващи. По-голямата част от подсъдимите са навити да се признаят за виновни и да сключат сделка с прокуратурата за смешно ниски наказания,

Репликата "Има Господ" стана един от мотивите на съда да отстрани от поста му шефа на НОИ в Силистра Милен Пенчев! Думите са изречени от съпругата на Пенчев - Силвия, майка на поп звездата Тита. Религиозната констатация е отправена от Силвия към служителката Костадинка Андонова на работното й място в края на март и е чута от други чиновници.

Иван Бандаловски се прояви като прилежен гражданин, събирайки грижливо в найлоново пликче отпадъците си и изхвърляйки ги в контейнер, видя "България Днес". Облечен спортно и с повдигнат крачол, вероятно за да се вижда по-ясно една от татуировките на крака му, футболистът чинно отиде до кофата за смет.