Доброволната военна служба: Възможност или оксиморон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6667092 www.24chasa.bg
Спортният журналист Едуард Папазян от в. "24 часа" и Юлиан Ангелов от Обединените патриоти

Какво е доброволната военна служба – за това спориха в студиото на „Тази сутрин” Юлиан Ангелов от Обединените патриоти, инициатори на нейното въвеждане, и спортният журналист Едуард Папазян от в. "24 часа".

„Това е част от програмата на Обединени патриоти, според които е редно българската държава да бъде защитавана от българската армия. Това може да са млади хора, които имат желание и отговарят на психическите и физическите изисквания”, коментира Ангелов.

„Доброволната военна служба е като Обединени патриоти, оксиморон някакъв. И сега всеки може да се запише доброволно в армията, доброволно и платено”, коментира Папазян.

В момента имаме 5500 души недокомплект в българската армия, трябва да направим нещо. Говорим доброволната военна служба да е между 6 и 9 месеца. В момента договорите на професионалните войници са 3-годишни, добави Ангелов.

Направете договорите на професионалните войници 6 месеца и готово, беше предложението на Папазян.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,

Двуметров минимодел на къщата на Йордан Йовков ще бъде построен в Добрич. Това е само един от емблематичните домове, който ще се появи в уникалния парк на миниатюрите "Малката Добруджа". Подобни места има в европейските столици Брюксел (Белгия) и Копенхаген (Дания), а до няколко месеца трябва да се появи и в сърцето на житницата на България.