В Ниш го бият, за да каже, че е човек на Сорос, а у нас - че е човек на Пеевски

https://www.24chasa.bg/novini/article/6676886 www.24chasa.bg

Каквото и да говори Кошлуков по телевизията или във фейсбук, все е хит. Не цепи басма на никого, още в първите му часове като директор на Канала умните и красивите закрещяха “Оставка”. Нищо, че вече вдига на БНТ рейтинга

На 8 януари тази година БНТ удари рекорден рейтинг. Тогава на стола на водещия в обзорното предаване “Още от деня” седна Емил Кошлуков. И бързо потвърди най-големите страхове на най-върлите си противници - че ни най-малко няма да им прави добро впечатление, а ще “трещи” така, както той най-добре си знае. Добър - лош, през цялата седмица, в която Куши води (в тази роля той се редува с Поли Златарева), рейтингът на предаването се е заковал на рекордни нива. Който не вярва - да провери.

юКаквото и да каже Кошлуков по телевизията или във фейсбук, все е хит. Към него безразличен няма. Още със стъпването си на “Сан Стефано” Кошлуков показа, че няма да цепи басма. Даде да се разбере, че в едно предаване да има по двама - трима от една и съща партийна централа, застъпващи една и съща позиция, няма как да стане. Самият той, като има гост от ГЕРБ, кани и от БСП. Като има “за” Истанбулската конвенция, задължително кани и “против”.

Като водещ Кошлуков прекъсва гостите си, включително и тези от властта, провокира, разчупва. Подготвен е, чел е много повече от 95% от българите и при него с импровизации и общи приказки просто не се минава.

Той със сигурност може да си намери работа не само в обществената телевизия и не само в страната. Като създател на продуцентска компания

Кошлуков вече е

правил всички

жанрове предавания

за всички големи

национални

телевизии.

Защо обаче толкова бързо се чуха викове “Оставка” срещу него? Фактът, че Кошлуков, който винаги е бил “другото, нестандартното мнение”, сега като тв началник очевидно иска в БНТ да се чуват и другите мнения, когато се дебатира една тема. Това лошо ли е? Чух г-жа Джамджиева в културната рубрика на БНТ да споделя щастието си, че собственикът ѝ издържа нейния сайт с пари от продажбата на лекарства. И останах с впечатление, че да си изкарваш парите, както е прието - от продажба на медийния продукт, който произвеждаш, и от реклами, е срамно. Ето така се обърква зрителят, а покрай него и водещите - когато се говори само на един глас.

Макар че кръгът на “умните и красивите” захапа новия директор на Канала, истината е, че никой не може да води Куши за носа.

Историята му е повече от романтична. Политически затворник и борец. Попаднал в старозагорския “с четене и слушане”. А именно - като гимназист от пловдивската английска той и приятелите му слушат чужди радиостанции, четат Солженицин и “Фашизмът” на Желю Желев. В десети клас го привикват на разпит в ДС и го питат дали вярно прави “неправилни паралели между фашизма и комунизма”. Разминава се само с разпитите. Преди да кандидатства, от милицията го предупреждават да не се мъчи с обществено-правните специалности. Да си запишел английска филология, барем един даскал да излезе от него. Кандидатства, приемат го и отива войник. Именно докато служи, в Елхово е обвинен за антидържавна пропаганда и агитация, за предизвикване на бунт и неподчинение в армията. И така се озовава в Старозагорския затвор, където са и други бъдещи строители на съвременна България - Константин Тренчев, Любо Собаджиев и други. Един-два пъти го били с палката, защото, по собствените му думи, се бил “ерчил”. В затвора попада с 5-годишна присъда, излежава към 4 - последната му я спестява демокрацията. Която той повежда в качеството си на

лидер на

Федерацията на

независимите

студентски

дружества.

Кошлуков е учредител на СДС и участник в Кръглата маса. Така любимото цепене и отлюспване на добрата стара синя партия отблъсква част от актива. И Кошлуков става депутат на царя и негов любимец. На него са поверени и изборните кампании на НДСВ.

Малцина знаят, че Кошлуков е бил бит през 2000 г. в нишката полиция. Тогава е в Сърбия като наблюдател на последните избори по времето на Милошевич заедно с Мирослав Севлиевски, Гроздан Караджов и Красен Кралев. Арестуват ги, вкарват ги в полицията в Ниш, бият ги и им викат: “Признайте, че сте агенти на Сорос!” Сега очевидно е бой, за да си признае, че е човек на Пеевски.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Най-запалените рибари от София използваха ниските температури за леден риболов на езерото в

Красивата Калина най-вероятно е убита с техника от каратето, предполагат разследващите. Тялото на 25-годишното момиче бе открито в столичния кв. "Банишора" в сряда вечерта, а заподозрян за бруталното престъпление е приятелят на Кали, 23-годишният Васил Василев. Преди време той тренирал киокушин и дори се похвалил с тапия във фейсбук,

Руска легенда води нашите, 15 национални отбора кръстосват кукички Легендарният руснак Виктор Кисельов ще води подготовката на националния отбор на България за световното първенство по риболов на лед. Мондиалът ще се проведе на 26 и 27 януари у нас. Домакин е град Батак, а състезателите ще ловят на язовир "Широка поляна".