Назначиха четири експертизи по делото срещу кмета на Септември

https://www.24chasa.bg/novini/article/6676935 www.24chasa.bg
Марин Рачев СНИМКА: "24 часа", Архив

Четири експертизи назначи Окръжният съд в Пазарджик по делото срещу кмета на община Септември Марин Рачев. Той е обвинен в укриване на данъци в особено големи размери от продажбата на гориво, предава Би Ти Ви.

Експертизата днес не изясни дали Марин Рачев е имал необходимите цистерни, за да съхранява толкова гориво, колкото е продал преди 12 години, и дали така е ощетил държавата.

“Но това не значи, че след това тези количества не са продадени. Tе самите признаха, че след това тези количества са продадени и че реално ДДС-то е внесено”, изтъкна Рачев.

В съда дойдоха и хора от инициативния комитет за спасяването на община Септември с подписка за отстраняването на кмета заради четири други разследвания срещу него.

„Ние разполагаме с документи, че криминалната регистрация на кмета не е служебна или държавна тайна. Разполагаме с документи, че същият е криминално регистриран за 4 престъпления, за две от които му е налагано и наказание”, заяви Николай Баташки от инициативния комитет.

„Това, което те показват, е фотошоп”, каза от своя страна Марин Рачев.

Той е завел дела за клевета срещу хора от инициативния комитет, а те чакат отговор от главния прокурор за искането за отстраняването на кмета.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ликвидация на съвместния си бизнес с Младен Михалев-Маджо е стартирал Васил Божков, показа проверка на "България Днес". Укриващият се в Дубай бизнесмен с 18 обвинения и някогашният бос от СИК са на път да сложат край на продължилото близо три десетилетия ползотворно сътрудничество. След постигнат консенсус те са задвижили процедурата по ликвидация

Опасни боклуци, заровени в силажна яма, започна да копае багер под надзора на прокуратурата. В дупката в бившето ТКЗС на Червен бряг се смята, че има 60 тона отпадъци от електроника и акумулатори. Боклуците бяха открити през май и се смята, че са заровени там преди 2-3 или повече години. Вероятно са внесени от чужбина

Две са големите битки, които човечеството води през 2020 година - с пандемията от коронавирус и с расизма. Убийството на Джордж Флойд в САЩ отприщи вълна от протести, залели цялата държава и много европейски страни, и за пореден път постави въпроса готов ли е светът да се пребори с предразсъдъците и ксенофобията